... den nye V-regering må følge trop

Danske restauranter stormer frem og skaber job i krisetider. Til trods for finanskrisen har branchen skabt 10.000 ekstra job siden 2008.

Selvom krisen har været mærkbar i Danmark siden 2008, så har hotel- og restaurationsbranchen alligevel formået at skabe i alt 10.000 nye stillinger til opvaskere, afryddere, tjenere og kokke, 
skriver finans.dk.

Brancheorganisationen Horesta mener, at det især er restauranterne, der har formået at føre sig frem med de mange nye jobs.

Det er i sig selv ikke nogen stor overraskelse, for det er typisk for danskerne i tilspidsede situationer at unde sig lidt luksus, for til gengæld at spare på andet i dagligdagen!

Det er der også blevet, endog i en grad, så den tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) var ved at gå ud af sit gode skind.

På trods af de nye arbejdspladser i restaurantbranchen, er der grund til at få lidt ro på, mener professor og arbejdsmarkedsforsker fra 
CBS Ralf Andreas Wilke:

"Disse job er nemme at skabe, men forsvinder ofte lige så nemt igen, fordi de fleste stillinger inden for branchen ikke kræver specielle kompetencer og for den sags skyld heller ikke er særligt godt betalt. Samtidig mener han, at mange af de ansatte kommer fra andre lande end Danmark."

"Det er er naturligvis en god fremgang, men hvis den hurtigst voksende sektor for nye jobs eksempelvis var teknologibranchen, ville det være bedre for det danske arbejdsmarked og den danske
økonomi, siger han til finans.dk".

De 10.000 ekstra job i restaurationsbranchen skal man glæde sig over! Alligevel bør der for hele billedets skyld gøres opmærksom på, at finanskrisen ifølge Danmarks Statistik har kostet:

23.000 job i transportsektoren,
32.000 job i byggesektoren, 
80.000 job i industrisektoren.

Den nye Venstre-regering bør hellere i dag end i morgen vise, at den uden tøven satser på produktionsfremmende foranstaltninger.

Mange lande i EU overhaler os endog i en grad, så at vi skubbes langt ned på mange lister, hvor vi tidligere var i førergruppen.

- Den lille Venstre mindretalsregering har selv valgt at være regering, og så må den også vise, hvad den duer til!

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?