Klar - parat - madpakkestart
Op mod 50 % af barnets daglige energiindtag bliver spist i skolen, og madpakken er derfor særdeles vigtig. Det er derfor en god idé allerede nu at begynde at indsamle inspiration til en sund og varieret madpakke.

En sund madpakke giver børn mere energi og gør, at de bedre kan koncentrere sig, og det er vigtigt for en god skolegang. En madpakke skal være sund og nærende, og så skal den selvfølgelig smage godt.

En sund madpakke, der lever op til kostrådene, skal indeholde en variation af nedenstående fem ingrediens-grupper:

 

GRØNT - Snackgrønt, salat eller grøntpålæg

BRØD - helst rugbrød eller fuldkornsrugbrød

PÅLÆG - æg, kød eller ost

FISK - mindst en slags fiskepålæg

FRUGT - det friske og søde

 

Hav de fem ingrediens-grupper i tankerne, når du handler for på den måde at skabe variation i måltiderne. Variation i madpakken er ikke kun med til at gøre madpakken sund, variation gør også madpakken spændende og smagfuld. Grønsager og frugter i forskellige farver er med til at pynte madpakken, og gør frokosten indbydende. Skær eventuelt brødet ud i anderledes former for at gøre madpakken lidt sjovere.

Det er altid en god ide at inddrage dit barn i madlavningen både til aftenmåltiderne og i madpakkelavningen. Måltiderne bliver sjovere for dit barn, når det kan være med til at bestemme indholdet. Spar tid på madpakkelavningen ved at bruge rester fra gårsdagens aftenmåltid. Derudover kan du lettere introducere nyt mad for dit barn, når I er sammen om at lave madpakken.

Du kan læse om madpakkehånden og finde inspiration til, hvordan du kan bruge hånden i hverdagen her.

Test dig selv i madpakker i madpakkequizzen her

Kontakt: Akademisk medarbejder Trine Grønlund, Fødevarestyrelsen, tlf.:72276500