Importforbuddet satte gang i deres egenproduktion

Eksporten af fødevarer til Rusland, i første omgang svinekød men efterhånden også andre fødevarer, kommer ikke mere op til eller blot i nærheden af tidligere tiders niveau.

Det kan dansk landbrug belave sig på først som sidst!

Nogle politikere og organisationer har fortsat det lønlige håb, at når restriktionerne, som blandt andet Danmark deltager i, ophører, så vil alt igen blive som tidligere.

Glem det!

For i Rusland er selvforsyning blevet et nøgleord.

Mulighederne for fx svineproduktion til helt anderledes konkurrencemæssige forhold i Rusland er gode for ikke ligefrem at sige oplagte.

Allerede på nuværende tidspunkt er Rusland selvforsynende¤med fødevarer, og der er fuld gang i at inddrage flere fødevarer fx som anført svinekød.

Mens vi boykotter, udnytter Rusland tiden til at udvikle og sætte gang i deres egen produktion.

Ser man efter tiden, hvor boykotten er ophørt, så vil flere af de tidligere østeuropæiske lande kunne træde ind i stedet for fx Danmark.

Disse lande har, som skrevet (advaret) i MEALS mange gange i årenes løb, ideelle klimaforhold og god konkurrenceevne til fødevareproduktion!

Men desværre har vi herhjemme en såkaldt tyrkertro på Made In Denmark, at vi ligesom bonden der samler sten på marken med en hest & en vogn i årevis bare har sagt til os selv, at når den kan trække den sten, kan den også trække den sten.

Den filosofi kan give en falsk selvopfattelse, men i en globaliseringstid, hvor der altid efterspørges om prisen på varerne, er den risikabel for vores arbejdspladser men også for befolkningens vedtagne velfærd.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?