Regeringens forbedrede vilkår og planer for branchen giver gode muligheder for fremtiden

Flere unge får netop i disse dage styr på deres uddannelse og har søgt ind på Erhvervsuddannelserne hos Hotel- og Restaurantskolen i København. Skolen har oplevet en god stigning fra folkeskolerne til grundforløbene sammenlignet med 2015.

"Det glæder os meget, at flere unge kigger vores vej, når de beslutter sig for en uddannelse og deres kommende karrierevej. Fremgangen i ansøgertallet sker endda i lyset af de strengere karakterkrav til vores uddannelser, og vi ser frem til at byde de mange motiverede og målrettede unge velkommen," lyder det fra Søren Kühlwein Kristiansen, direktør, Hotel- og Restaurantskolen i København.

Også hos HORESTA glæder man sig over flere ansøgere på erhvervsskolerne, som snart kan komme branchens mange virksomheder til gavn.

"Branchen sukker efter flere hænder, som er parate til at bidrage til vores væksterhverv. Skolerne gør en kæmpe indsats med at forberede de unge til virksomhederne, og stigningen i ansøgertallet er et stort  cadeau til det arbejde, som erhvervsskolerne har lavet de sidste mange år," siger Marianne Kragh, uddannelseschef, HORESTA.

En gruppe, Søren Kühlwein dog gerne så flere ansøgere fra, er dem, der har været ude af folkeskolen en række år og for eksempel har taget en studentereksamen

Vi ved, at rigtig mange ser mulighederne i branchen - også senere i livet, men tidligere har mange regler afholdt flere fra at springe ud i et uddannelsesforløb i hotel- og restaurationsbranchen.

Regeringen har heldigvis sat fokus på at ændre vilkårene for at kunne drive en sund økonomisk forretning i sektoren, og det er noget, som giver muligheder og lyst til at arbejde i erhvervet og eventuelt at få foden under eget bord.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?