Nestlé ramte ved siden af

Schweiziske Nestlé er som bekendt verdens største producent af mad- og drikkevarer, men har alligevel ikke kunnet leve op til forventninger i 2017 målt på den organiske salgsvækst.

For helåret endte den organiske salgsvækst nemlig på 2,4 pct., hvor der var ventet en vækst på 2,7 pct. ifølge Bloomberg News.

Den organiske salgsvækst i 2017 endte ganske vist inden for det forventede, men under vores egne forventninger på grund af en svag salgsudvikling mod slutningen af året.

Salgsfremgangen i Europa og Asien var dog opmuntrende, mens Nordamerika og Brasilien fortsatte med at have udfordringer, siger Mark Schneider, der er administrerende direktør for Nestlé.

- For det nye år venter fødevareproducenten, der blandt andet er kendt for brands som Nescafé og Smarties, at realisere en organisk salgsvækst 
mellem 2 og 4 pct.
 
 
 
Knuthenlund ophæver Irma-aftale.
 
Mod forventningen lykkedes det heller ikke i 2017 for Knuthenlund Gods at lave overskud, og ejer Susanne Hovmand-Simonsen leder nu efter investor, der kan bidrage med omkring 60 mio. kr.

På trods af priser og hæder må Susanne Hovmand-Simonsen, der ejer Knuthenlund Gods på Lolland sande, at det fortsat er svært at holde den økologiske produktion af blandt andet mejeriprodukter økonomisk oven vande.

Efter i alle år siden 2009 at have leveret underskud meddelte ejeren ellers sidste år, at 2017 skulle være det første år i plus, men sådan er det ikke helt gået, skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Knuthenlund Gods i 2017 lidt et millionunderskud, og Susanne Hovmand-Simonsen har indledt jagten på en eller flere investorer, som kan skyde omkring 60 mio. kr. ind¤i selskabet.

Som en af hovedårsagerne til, at det ikke går som forventet, fremhæver hun, at partnerskabsaftalen med Coop, som blev indgået i 2016 har låst Knuthenlund-produktionen.

"Coop har lavet flere store omorganiseringer. Samarbejdet med Irma skulle løfte Knuthenlunds omsætning, men endte med at spænde ben for os, da vi ikke kunne sælge vores varer andre steder. Vi måtte dog godt sælge til specialbutikker. Irma har givet os OK-priser. Men på grund flere omorganiseringer i Coop har Irma været så optaget af egne interne forhold, at de i 2017 ikke har formået at levere den omsætning på vores produkter, vi i fællesskab havde planlagt," siger Susanne Hovmand-Simonsen til avisen.

Eksklusivaftalen med Irma er ifølge Berlingske blevet ophævet. Knuthenlund Gods består af 960 hektar og Susanne Hovmand-Simonsen har gennem årene bl.a. investeret 30 mio. kr. i godsets mejeri. Derudover har hun åbnet et mølleri og seneste kastet sig over produktionen af kød og charcuteriprodukter.

Irma har været Knuthenlunds største kunde, men godset sælger desuden til bl.a. Michelin-restauranter i Danmark, Belgien og Holland. 
(FødevarerWatch)
 
 
 
Fødevareuddannelsen flytter til København

Kandidatuddannelsen i integrerede fødevarestudier vil fra den 1. september 2018 blive flyttet fra Aalborg Universitet til Københavns Universitet. Det betyder, at ca. 90 studerende og tilhørende forskningsgruppe får ny adresse fra den dag.

Hvis nogen hævder, at universiteterne ikke kan arbejde sammen om uddannelser, tager de fejl, lyder det i en pressemeddelelse, der fortæller, at kandidat i integrerede fødevarestudier i København per 1. september 2018 skifter fra Aalborg Universitet Campus København til at blive udbudt af Københavns Universitet.

Overflytningen af fødevareuddannelsen er et konkret eksempel på, at vi på nationalt plan kan og vil arbejde sammen til gavn for det samlede udbud af uddannelser og forskningen. Det viser, at universiteterne er i stand til at samarbejde, hvor det giver god mening, siger Rektor Per Michael Johansen fra Aalborg Universitet.

Aalborg Universitet og Københavns Universitet har søgt og fået Uddannelses- og Forskningsministerens godkendelse af at flytte uddannelsen. Integrerede Fødevarestudier, cand. scient. techn., har siden 2012 været udbudt på Aalborg Universitets campus i København. Men nu har begge universiteter vurderet, at uddannelsen har bedre udviklingsmuligheder i det faglige miljø på Københavns Universitet. Universitetet har flere institutter og stærke forskningsmiljøer på området for fødevarer, livstil og sundhed.

Uddannelsen og den tilhørende forskningsgruppe flyttes samlet, så medarbejdere og studerende kan fortsætte de mange igangværende aktiviteter på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Institut for Fødevarevidenskab samt Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Uddannelsen kommer til at bevare sit nuværende brede fokus på fødevarestudier, regulering og fødevaredesign.

Vi glæder os til at byde velkommen til de nye studerende og ansatte. Vi vil gøre alt for at sikre en så smidig overflytning som muligt og give de studerende og ansatte adgang til hele vores life science-miljø, siger rektor Henrik Wegener.

Begge universiteter har efter ministerens godkendelse af overflytningen sat gang i planlægningen af de mange praktiske forhold, der skal falde på plads. (FødevareFokus)

 
 
Turismens flaskehalse

Der er brug for en akut indsats for at skaffe mere arbejdskraft til hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Det var en tydelig besked fra Turismens Vækstråds medlemmer, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fredag mødtes med rådet på Nimb Hotel i Tivoli.

Regeringen har ganske vist gennemført en del initiativer for at øge arbejdsudbuddet, blandt andet i form af nye regler, som skal gøre det bedre økonomisk attraktivt for ledige danskere at tage et arbejde.

Modsat er det blevet sværere at tiltrække arbejdskraft fra landene uden for EU, fordi et flertal i Folketinget har forhøjet krav til årsindkomst. Tidligere skulle en medarbejder fra et ikke-EU-land tjene 375.000 kroner om året for at få en arbejdstilladelse. Dette er nu hævet til 425.000 kroner.

Troels Lund Poulsen gjorde det sole klart, at regeringen ser med den største alvor på de flaskehalse, der er opstået på arbejdsmarkedet, og han fastslår tydeligt, at man arbejder målrettet på at minimere dem: både hvad angår tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft, styrkelse af de erhvervsfaglige uddannelser og at få flyttet flere fra passiv forsørgelse til aktiv beskæftigelse!

Det er tydeligt, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet er et af de erhverv, hvor problemerne lige nu er størst, og hvor væksten bliver sat i stå på grund af for få hænder.

En undersøgelse fra Danmarks Statistik viste for nylig, at 13 procent af hotellerne oplever produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. For to år siden var antallet kun 3 procent. I restauranterhvervet er situationen endnu værre. Her har 29 procent måttet skrue ned på grund af for få hænder. For to år siden var det¤8 procent, som stod i den situation.

Turismens Vækstråd er etableret af HORESTA og består af topchefer fra erhvervet og fra virksomheder, der er relateret til erhvervet. Vækstrådet fungerer som en tænketank, der identificerer og udvikler nye ideer, mål og løsninger, og sætter en politisk dagsorden på erhvervets rammevilkår.


PRESSEN & POSTEN
 
15-02-2018 | Kina er nu det fjerde største marked¤ for økologi på verdensplan, viser ny rapport. Fremgangen viser tydeligt nødvendigheden i at holde fokus på det kinesiske marked, udtaler økologichefen hos Landbrug & Fødevarer. (MEALS)

15-02-2018 | Frysetørret kaffe. Det danske salg af frysetørret kaffe går stort frem. Salget af Nescafé i Danmark har aldrig været større! (MEALS)
 
14-02-2018 | Derfor blev Per Thau fyret. Detailkoncernen Dagrofa sagde tirsdag farvel til Per Thau, som har stået i spidsen for koncernen siden 2013. Årsagerne til afskedigelsen er blandt andet et uforløst potentiale i foodserviceforretningen Foodservice Danmark, lyder det. (MEALS)

14-02-2018 | Miljø- og fødevareministeren åbner Foodexpo. Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, inviterer fra 18.-20. marts indenfor i MCH Messecenter Herning til tre dage med fødevarer i fokus. Den officielle åbning af messen foretages af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. (MEALS)
 
13-02-2018 | Coops onlinebutik er blevet en halv gang større, trods massive udfordringer i den operationelle del af Coop.dk. Mad voksede i onlineforretningen sidste år med nye 55 pct. (MEALS)

13-02-2018 | Fravælger supermarkedskæder. Lokale producenter fravælger i stor udstrækning supermarkedskæder. Manger små lokale producenter vælger detailhandlen fra! Det er nemlig for dyrt, siger formanden for Regional Madkultur Sjælland. I Coop afviser CSR-chefen deres påstand og siger, at de små producenter skal betale. (MEALS)
 
 
12-02-2018 | Salmonella ses oftere igen. Antallet af salmonellatilfælde blandt mennesker har de senere år igen været stigende. Det er beklageligvis sket efter en ellers lang periode med et fald. Derfor skal europas fødevareproducenter og sundhedsmyndigheder til igen¤at bekymre sig om salmonella. Det viser to nyligt offentliggjorte rapporter, skriver EU-mediet, Euractiv. (MEALS)

12-02-2018 | 500.000 flere hotelovernatninger i 2017. Danmarks Statistik har opgjort hotelovernatningerne for 2017 og konstaterer, at for ottende år i træk er der tale om en rekord! Hotelerhvervet er vokset med flere end 500.000 overnatninger i det forløbne år! (MEALS)
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?