Coop sætter et ejendomskompleks til salg

Coop sætter ejendomskomplekserne Sønderhøj og Megasyd i Viby tæt på Aarhus til salg. I alt er der tale om ejendomme med et samlet areal på 114.000 kvm. og et evt. salg ventes da også at indbringe koncernen et milliardbeløb. Pengene skal i følge deres pressemeddelelse bruges på at modernisere butikkerne.

Lasse Bolander, der er bestyrelsesformand i Coop, ser den generelt gunstige prisudvikling på det danske ejedomsmarked som et godt udgangspunkt for at iværksætte salget.

"Vi er nu færdige med udviklingsprojektet, der blev sat i gang i begyndelsen af 1990'erne og har i dag et ejendomskompleks i meget høj kvalitet, med store stabile lejere, optimal geografisk placering og lange lejemål for langt den største del. Og da investering i ejendomme, som ikke er til eget brug, er uden for vores kerneforretning, og ejendomsmarkedet er gunstigt, er det naturligt at udbyde Sønderhøj og MegaSyd nu."

Coop oplyser videre, at koncernen i de seneste måneder har fået et stigende antal henvendelser fra interesserede købere både herhjemme og fra udlandet, og det var med til at tippe til beslutningen om et salg nu.

Størstedelen af de mange kvm. udlejer Coop og blandt de største lejere finder man Arla, Kvickly, Bauhaus og Erhvervsakademi Aarhus.

Coop købte den første del af arealet i 1904.
 
 
Flensted vil værer førende på convenience

Pålægs- og dressingproducenten omlægger derfor store dele af produktionen til at være convenience fødevarer. Der skal investeres i nyt udstyr og Flensted Food Groups snitgrøntsfabrik skal udvides til det dobbelte for, at selskabet kan blive Danmarks førende convenienceproducent.

"Vores nye produktions set-up giver os et utal af kombinationsmuligheder i udviklingen af convenience løsninger. Vi kan mikse frugt og grønt, pasta, ris og kerner. Og vi kan tilsætte animalske og vegetabilske proteiner i form af kød, linser, bønner med mere samt smagssætte med vores hjemmelavede dressinger, saucer og toppings. Vi vil også kunne bage, koge, stege, grille og marinere, hvilket skaber nye, spændende perspektiver for innovative produkter og smage," siger adm. direktør Jørgen Østergaard, i en pressemeddelelse.

Convenienceproduktionen skal både levere ind til foodservice og detailhandlen, og netop detailhandlen har længe efterspurgt flere danske convenienceprodukter.

Der er stort set ikke nogle danske leverandører blandt de store danske fødevareproducenter, som endnu rigtig håndfast har vist, at de vil dét, og ifølge Søren Bo Christensen betyder den manglende danske produktion, at Dansk Supermarked vender sig mod udlandet, når der skal findes leverandører på de store serier af convenience.

Her er Holland og England blandt de førende producenter i verden, men også Tjekkiet er et land, der gør sig på området.
 
 
Økologisk jordbrugsproduktion

Landbrugsstyrelsens "Vejledning om Økologisk Jordbrugsproduktion" er opdateret og publiceret 13. marts 2018. 1. marts 2018 trådte den nye vejledning om økologisk jordbrugsproduktion i kraft, og den nye opbygning gør vejledningen mere læsevenlig.

Bemærk, at der blandt andet er lovgivningsmæssige ændringer i forhold til beplantningskrav, udeareal og tomgangsperiode for fjerkræ. Derudover er der ændringer i reglerne for fjerkræ i mobile huse.

Vi har også tilføjet opfordringer, der ikke er krav om, men som bare er gode råd til at sikre hurtig sagsbehandling. Blandt andet opfordrer vi til at huske at medsende kortbilag, når du indberetter køb og salg af økologiske arealer.

En anden vigtig opfordring er at notere såtidspunkt i logbogen, når du sår dine afgrøder.

Ændringer og præciseringer er i vejledningen markeret med firkanter omkring.

Du kan printe vejledningen fra hjemmesiden, men da vi løbende opdaterer vejledningen, er det en fordel at bruge den elektroniske version, som også har en god søgefunktion og indbyggede links. Så er du også sikker på, at du bruger den sidst opdaterede version af vejledningen.

Hvis du har brug for en papirversion af vejledningen, kan du købe den hos Landbrugsstyrelsen. Én vejledning koster 250 kr. inkl. moms. Hvis du køber 10 eller flere vejledninger, får du mængderabat. Så koster vejledningen 125 kr. pr. stk. inkl. moms. Betalingen dækker omkostningerne ved trykning, ekspedition og porto.

Vi sender det bestilte antal eksemplarer til dig, når du har overført pengene til Landbrugsstyrelsens konto på reg. nr. 0216, konto nr. 4069167470. Vi beder dig skrive "ØKO-vejledning - [antal]" i meddelelsesfeltet ved indbetaling.

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsen, Administrativ Jordbrugskontrol, Team Økologiadministration på telefon 33 95 80 00 eller e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 
Undersøgelse af bookingportaler

De danske hoteller er nu udfordret af online bookingportalernes prisklausuler, at det hæmmer deres mulighed for at tilbyde fx lavere priser via hotellernes egne websites end den pris, der fremgår hos bookingportaler som Booking.com og Expedia. Erhvervsminister Brian Mikkelsen har derfor i dag bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen analysere konkurrencesituationen blandt hotelbookingplatforme.

På tværs af Europa har myndighederne i en række lande allerede grebet ind med lovforbud mod netop disse konkurrencebegrænsende klausuler, da over halvdelen af hotelværelserne i Europa nu er omfattet af et forbud mod prisklausulerne, enten fordi de nationale myndigheder har forbudt dem ved lov eller som følge af domstolsafgørelser.

Danmark bør følge den europæiske udvikling på området, lyder det fra HORESTA, som nu glæder sig over, at erhvervsminister Brian Mikkelsen¤vil have analyseret området.

"Lande som Tyskland, Frankrig og Italien har allerede sat ind over for bookingportalerne for at sikre hotelvirksomhedernes frihed til at prissætte deres værelser billigere på eget website. Vi har at gøre med et marked, hvor tre aktører sidder på over 90 pct. af det europæiske marked, og efter vores opfattelse udnytter denne markedsdominans ved at kræve begrænsende klausuler på en række områder i kontrakterne med hotellerne. Vi mener derfor, at myndigheder er nødt til at skride ind for at sikre, at portalerne ikke fortsætter med at misbruge denne dominans", siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Hun tilføjer, at HORESTA længe har præsenteret problemstillingen for skiftende erhvervsministre, og hun glæder sig således over, at erhvervsminister Brian Mikkelsen nu tager affære.

Sidste år indgik de store aktører Expedia og Booking.com en aftale med konkurrencemyndighederne, som gav hotellerne mulighed for at have forskellige priser på forskellige bookingportaler, men det giver HORESTAs adm. direktør ikke meget for. Hotellerne skal nemlig kunne prissætte værelserne billigere også på deres eget website uden indblanding fra eksterne samarbejdspartnere.

"Vi ønsker en situation, hvor hotellerne frit må prissætte deres værelser på eget website uden begrænsende prisklausuler. Portalerne opkræver i forvejen store kommissioner for deres tjenester, og hotellerne har i praksis ikke anden udvej end at betale på grund af de internationale aktørers markedsdominans", siger Katia K. Østergaard.

I 2012 betalte de danske hoteller kr. 250 mio. i kommissioner til bookingportalerne. I 2016 var dette beløb næsten fordoblet til kr. 475 mio. Det svarer til 3,3 pct. af den samlede hotelomsætning i Danmark.


Pressen & Posten
 
15-03-2018 | Ny kandidat i slutspurten om formandsposten i Coop. Med kun fem uger til formandsvalget i andelskoncernen i Coop melder en ny kandidat sig på banen som formandskandidat. (MEALS)

15-03-2018 | Halvdelen af Jomfru Ane Gade. Barejer har solgt ud af sit imperium. Den danske bar- og diskotekskoncern Rekom får herefter ny hovedejer. (MEALS)
 
 
14-03-2018 | Pres på Arla. Nu er alvoren kommet lige i hælene på chefen for Arla, Peder Tuborgh! Både indtjening og konkurrenceevne er under voldsomt pres, og mejeriets topledelse har måttet ty til en stor sparerunde, hvor der skæres i en lang række aktiviteter. (MEALS)

14-03-2018 | Dyr vanilje. Prisen på vanilje er nu så høj, at antallet af vaniljerapserier stiger. Prisen på vanilje er femdoblet i løbet af bare det seneste års tid. Prisen på et kilo vanilje koster nu ca. 1000 kr! Mange restauratører mærker naturligvis de høje priser, og kan fx ikke bare ændre deres menukort tilsvarende. (MEALS) 
 
13-03-2018 | Mette Frederiksen foretrækker Aalborg. Den socialdemokratiske leder Mette Frederiksen skifter nu valgkreds til Aalborg. Efter 20 år i Ballerup-kredsen, hvor hun trods adskllige¤ uensartede politiske synspunkter og ditto fremførelser, gang på gang alligevel er blevet valgt til at repræsentere kredsen ved forkellige valg (?), har erkendt, at nu handler det om at fiske stemmer og ikke så meget om hendes udsagn om at vende hjem til fødebyen. (MEALS)

13-03-2018 | Arla får baghjul. Den hollandske mejerigigant Royal FrieslandCampina tjener år efter år mange flere penge end Arla. Alene de seneste fem år har dette efterslæb kostet de danske mælkeproducenter 4 mia. kr.! Er det mon ikke på tide, at Arla får gjort noget effektivt ved dette forhold? (MEALS)
 
 
12-03-2018 | Danskerne er på førstepladsen i Norden om dagligvareindkøb.¤ En ny rapport om e-handel viser, at danskerne har overhalet nordmændene på det gennemsnitlige beløb, man bruger på at handle på nettet. Danskerne er også i front på køb af dagligvarer online. (MEALS)

12-03-2018 | Carlsberg udfordres. Det kinesiske statsbryggeri udfordrer nu Carlsbergs på sin globale tredjeplads. Carlsberg, der ellers for nylig indtog pladsen som verdens tredjestørste bryggeri, får kamp lige til stregen fra Kina. (MEALS)
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?