Forbud mod transfedtsyrer virker

En større kontrol af danske fødevareprodukter afslører ifølge Fødevarestyrelsen, at kun ét af de 50 testede produkter indeholder for meget transfedt.

Fødevarestyrelsen har foretaget en kontrol af 50 fødevareprodukter i Danmark, herunder 19 danske og 31 importerede, og af dem indeholdt blot et enkelt udenlandsk produkt for højt et indhold af transfedtsyrer.

Det anser miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) som en succes, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

"Vi kan jo se, at de danske regler virker. Fra dansk side vil vi fortsat presse på for et fælles forbud mod for meget transfedt. EU-Kommissionen bør lade sig inspirere af det gode eksempel og følge i vores fodspor," udtaler fødevareministeren i meddelelsen, hvor det også oplyses, at EU-kommissionen lige nu overvejer at indføre EU-regler om transfedtsyrer

Siden 2003 har reglerne været sådan, at maximalt to pct. af fedtet i en dansk fødevare må bestå af industrielt fremstillede transfedtsyrer. I meddelelsen fremgår det, at andelen af produkter med for meget transfedtsyrer siden er blevet lavere og lavere.

 
Er Meyer ved at måtte opgive restaurant Agern i New York?

Agern i New York fik en vandskade og måtte lukke restauranten i fire måneder, og Claus Meyer Holding tabte et stort tocifret millionbeløb i 2017.

Et regnskab viser, at underskuddet for 2017 er 81,4 millioner kroner, hvilket er ca. 10 gange mere end i 2016.

En stor del af årsagen til det eksploderende underskud er en nedskrivning af værdien af "finansielle aktiver" og "tab ved salg af kapitalandele". Regnskabet fortæller ikke mere specifikt om, hvad det dækker over.

Selv uden disse poster er der dog tabt millioner i Claus Meyers forretninger, hvor specielt ekspansionen i USA er hård ved regnskabet! Her driver Claus Meyer Great Northern Food Hall og Restaurant Agern i den historiske stationsbygning Grand Central Terminal, der desværre i foråret blev ramt af en større vandskade, som lukkede restauranten i fire måneder.

"Den midlertidige lukning har påvirket driftsresultatet negativt og samlet set kommer de amerikanske selskaber derfor også ud med et underskud i 2017" skriver Claus Meyer Holding i regnskabet. Derudover er der investeret i at udvide de danske restauranter, hvor The Standard¤i Havnegade i København nu er fuldt ejet.

Vi overtog også restaurant Almanak og søsatte en ny, overordnet plan for huset, hvor vi opdaterede og udviklede nye koncepter til restauranterne. På 1. sal i The Standard er der etableret et eksklusivt Private Dining lokale i den tidligere jazzklub, som dermed er lukket, skriver selskabet.

Claus Meyer Holding kan dog håndtere det store milliontab i 2017 uden at søge ny kapital. Ved et salg af store dele af aktiviteterne i 2015 kom der et større trecifret millionbeløb ind. Dermed er egenkapitalen - trods et fald omkring 91 millioner kroner i 2017 - fortsat på 157,7 millioner kroner, skriver Ritzau.

 
Robotinvestorer med Odense som kraftcenter

Robotteknologi, der beskæftiger over 3.000 medarbejdere styrkes yderligere, da en sammenlægning af i første omgang tre selskaber, nemlig¤ungarske OptoForce, amerikanske Perception Robotics og danske On Robot vil udvikle og producere end-of-arm tools fx griberedskaber og sensorer, med fokus på samarbejdende.

Bag den nye satsning står Enrico Krog Iversen og Vækstfonden, der sammen var med til at skabe den globale robot-succes Universal Robots, som i 2015 blev købt af amerikanske Teradyne for mere end 2 milliarder kroner.

I første omgang samler vi tre af verdens førende virksomheder inden for robotgribere og -sensorer. Målet er at skabe en verdensledende koncern inden for udvikling og produktion af avanceret robotudstyr. Gennem yderligere opkøb og internationale netværkssamarbejder forventer vi henover en kortere årrække at kunne skabe en omsætning på salg af robotgribere, sensorer og andet udstyr for mere end 1 mia. kr. Det vil bringe selskabet og dermed Danmark op på en ubestridt global førsteplads i et hastigt voksende marked, siger Enrico Krog Iversen.

Det nye OnRobot er eksponent for en megatrend på automatiseringsområdet i disse år. Samarbejdende robotteknologi er blevet tilgængelig for små og mellemstore virksomheder og giver dermed en væsentligt større volumen end den klassiske industrielle anvendelse for robotter.

De brugervenlige cobots er nu et gængs værktøj på mange arbejdspladser, og markedet er stort for intuitivt cobot-tilbehør som gribere, sensorer og lignende som supplement til de kendte industrirobotter, fortsætter Enrico Krog Iversen.

Markedet for de samarbejdende cobots forventes fremadrettet at stige med mere end 50 procent om året, og markedspotentialet på særligt dette område er således stort, så Vækstfonden ser robotteknologi som et vigtigt indsatsområde for Danmark.

Universal Robots er blevet et fyrtårn for dansk robotteknologi, og flere stærke virksomheder er siden kommet til. Med det nye OnRobot tager vi hul på næste kapitel og medvirker til at bygge en virksomhed, der meget vel kan blive det næste fyrtårn i rækken med stor eksport, høj omsætning og mange nye arbejdspladser. Robotklyngen i Odense har allerede på få år vist, at den kan skabe ekstraordinære resultater, og det økosystem vil vi gerne bakke op om med vores investeringer, siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.

Internt ser medarbejderne også helt nye muligheder for at innovere og bevare frontløberpositionen rent teknologisk, fordi det giver større udviklingsmuskler, når man samler en række nytænkende iværksættere i én global organisation.

Jeg glæder mig til de muligheder, vi får ved at samle udviklingsaktiviteterne. Tilførslen af nye gribeteknologier og sensorer åbner døre til helt nye kombinationer og udvikling af nye funktionaliteter, som vil skabe stor værdi i de samlede løsninger, siger Bilge Jacob Christiansen, medstifter af og i dag Chief Design Officer i On Robot.

 
Afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har vist sig, at gentagne afgiftslettelser ikke har haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, og at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen vil fortsætte ufortrødent, udtaler de tre største grænsebutikker!

Mens regeringen sigtede mod at holde en større procentdel af handlen i Danmark, så har dét ikke haft nogen særlig effekt.

Danskerne suser stadig over grænsen efter alkohol og andre fødevarer, og butikkerne mod syd kan faktisk fortælle om stigende salg!

De tre største butikker i grænseområdet, Fleggaard, Calle og Scandlines Bordershop, melder alle, at der kommer lige så mange danske kunder som før. Og at regeringens 65 afgiftsændringer, som blev til i et samarbejde mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i november sidste år, ikke har påvirket salget.

Faktisk har det politiske fokus muligvis haft den modsatte effekt.

"Lige meget om afgifterne går op eller ned, så betyder det altid for os, at vores omsætning stiger. For når man taler om det, så går det op for forbrugerne, hvor meget man sparer, og så tager man ned og køber varen," fortæller Karsten Olsen, direktør i Fleggaard.



PRESSEN & POSTEN
 
21-06-2018 | Flere af Kvicklys varehuse er formentligt for store til fremtidens dagligvaremarked, lyder det fra¤flere sider. Onlinesalget stiger løbende i dansk dagligvarehandel, og dét betyder selvsagt, at det betyder, at flere af Kvicklys varehuse kan vise sig for store i forhold til antallet af kunder, fortæller adm. direktør i Coop til Dansk Handelsblad. Vi ser i øjeblikket på, hvor store Kvickly-butikkerne skal være i fremtiden. Vi mener, tiden er løbet fra de store varehuse, fordi nonfood-pladsen vil indskrænke sig i takt med, at folk mere og mere køber nonfood over nettet. Historisk har vi heller aldrig været dygtige nok til at drive de store varehuse. Primært fordi vi ikke har haft og i dag ikke har en sortimentsudvikling, der fylder kvadratmeterne op," siger han til mediet. Coop har fx lukket i alt 73 butikker i kæderne Irma, Dagli'Brugsen og Fakta. (MEALS)

21-06-2018 | Coops Illum-partner tabte over 30 mio kr i andet leveår. Den delvist Coop-ejede detailbutik Eataly, som indtil for nyligt var placeret i kælderen hos varehuset Illum i Købenvhavn, mere end fordoblede sit tocifrede millionunderskud i 2017. (MEALS)
 
20-06-2018 | Salling Group skærer ned. Supermarkedsgiganten, der står bag kæderne Netto, Føtex og Bilka, reducerer bemandingen i en række centrale funktioner for at ruste sig bedre i konkurrencen. (MEALS)

20-06-2018 | Køber byens hotel. En gruppe erhvervsdrivende fra Lem har i fællesskab investeret i Hotel Smedegaarden. Det sker for at sikre driften og fastholde et hotel i byen. De har ansat den hidtidige ejer Stefan Bendtsen til at drive det hotel, som han har stået i spidsen for i 27 år. (MEALS) 
 
19-06-2018 | Dansk Tönnies-forretning i stor tilbagegang. Den tyske slagterikoncern, der ejer Tican og SB Pork i Danmark, må efter et svært 2017, hvor skarp konkurrence om de danske svin ellers løftede priserne, notere et underskud på i alt 65 mio. kr. (MEALS)

19-06-2018 | Lidl indfører aldersgrænse på energidrikke. Som den første dagligvarekæde herhjemme sætter Lidl en aldersgrænse på køb af energi. Fra lørdag d. 30. juni går energitrængende 15-årige derfor forgæves, hvis de vil have sig en læskende energidrik i Lidl. Den tyske discountkæde indfører som den første dagligvareaktør i Danmark en aldersgrænse på salget af energidrik. Grænsen bliver på 16 år. (MEALS)
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?