Kæmpe landbrug begæret konkurs

Efter en lang & stormfuld periode er en af Danmarks største landbrugsbedrifter blevet begæret konkurs. Det er nemlig for det store danske landbrug AC Farming ikke muligt at skaffe sikkerhed for det tocifrede millionbeløb, som var anset som nødvendigt for at redde virksomheden, og torsdag morgen kunne flere medier melde ud, at AC Farming er begæret konkurs.

AC Farming er ellers vokset markant i de senere år og producerer store staldanlæg, årligt ca. 250.000 smågrise og driver omkring 2000 hektar agerjord.


AC Farming er ejet af den tidligere svinekonsulent Jan Rodenberg og de to landmænd Carsten Lund Thomsen og Jonas Juhl samt investoren Jan Daugaard Pedersen, der har tjent sine penge i byggebranchen.

Ifølge Landbrugsavisen.dk og Finans.dk er problemerne i AC Farming opstået i forlængelse af flere sammenfaldende elementer, og fx sommerens  tørke har gjort et betydeligt indhug i AC Farmings høstudbytte, mens smågriseprisen er faldet til under 300 kr.

Tillige har AC Farmings nye byggeri og renovering af gamle stalde til i alt 1.100 søer i Riis ved Give kostet rigtigt mange penge.

 
Dagrofas kvalitetskontrol

De tre sider i Dagrofa koncernen får nu én samlet kvalitetsafdeling, som skal ledes af koncernkvalitetschef Karin Frøidt.

Navnet bliver Dagrofa Kvalitet, og dér vil koncernen fra Ringsted i fremtiden, kvalitetsafdelingerne for de tre koncernled under Dagrofa Logistik, Foodservice Danmark og detaildelen, under ét samle sig om!

Det bliver koncernkvalitetschef Karin Frøidt, der får ansvaret for Dagrofa Kvalitet. Hidtil har Foodservice Danmark haft sin egen kvalitetsafdeling, men det ophører nu.

"Foodservice Danmark har kørt mere særskilt, og der har været lidt frem og tilbage, om det skulle være en intern eller særskilt del, og om det skulle sælges eller ej."

Nu vil vi ikke kun på kvalitet, men i det hele taget samle os mere og skabe nogle fælles synergier.

Karin Frøidt, der ser det som sin første opgave at strømline frugt- og grøntkvaliteten mellem terminalerne i Vejle og Ishøj.
 
 
Spredning af svinepest i Europa

Flere udbrud af afrikansk svinepest i Rumænien over sommeren bekymrer naturligvis EU, da Rumænien er gået fra to udbrud af afrikansk svinepest i 2017 til over 800 udbrud i 2018. Den voldsomme udvikling er bekymrende, og der bliver ikke taget let på den, lyder det fra EU-Kommissionen.

Der skal derfor tages ekstraordinære midler i brug i Rumænien, så der kan komme kontrol over spredningen. EU er klar med assistance, og et hold af eksperter er blevet sendt afsted for at hjælpe de rumænske myndigheder. Derudover har EU også ad flere omgange bidraget med finansiel støtte til Rumænien med henblik på at komme problemerne til livs.

For nylig er det første tilfælde af afrikansk svinepest i Bulgarien blevet konstateret nær grænsen til Rumænien. Afrikansk svinepest er en smitsom virussygdom, som kan ramme alle racer af svin, men den udgør ikke nogen fare for mennesker.

I erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer holder man skarpt øje med udviklingen, selv om risikoen, for at svinepesten kommer til Danmark, er lav. Men vi er bange, fordi konsekvensen vil være så voldsom, og dét¤vil være en katastrofe på størrelse med den tørkesituation, som vi har i dag, og endda betydeligt højere.

EU skal gøre mere for at komme problemet til livs, for EU's regler, om at der ikke må fodres med madaffald, bliver tydeligvis ikke overholdt.

Regeringen og Dansk Folkeparti indgik i foråret en aftale om en række initiativer, der skal forhindre afrikansk svinepest i at nå Danmark. Der skal blandt andet opstilles et vildsvinehegn, der skal forhindre vildsvin i at komme til Danmark fra Tyskland.
 
 
Dansk tab på svensk krone

Eksportvirksomheder inden for mange sektorer fx fødevarer, maskiner, komponenter , fødevarer, design og meget andet taber store beløb på, at den svenske krone er faldet over 10 pct. på bare eet år.

Den svenske krone, der også i sidste uge blev presset nedad koster i dag kun omkring 70 danske øre, hvilket er det laveste niveau i omkring ni år.

Chefanalytiker Allan Sørensen, DI, hvis medlemsvirksomheder eksporterer maskiner, fødevarer, medicin mm. for milliarder til Sverige, slår fast, at der generelt selvfølgelig altid er en risiko ved at handle i fremmed valuta.

"Den risiko må man være klar over. Ofte må en eksportør enten finde sig i at få færre danske kroner for en ordre, så prisen i kundens valuta ikke stiger voldsomt, eller slet ikke få ordren."

Det er et valg, man står overfor!

Med en milliardeksport til Sverige har den svenske krone kostet et meget stort tab i eksportværdi på grund af lavere priser eller direkte færre ordrer!

Tabets størrelse er det næsten umuligt at sætte præcise tal på, men det rammer meget bredt i dansk erhvervsliv, fordi vores naboland er et marked, som mange også mindre virksomheder sælger på.

 
PRESSEN & POSTEN

13-09-2018 | Nemlig.com når måltidsmilepæl. ¤I løbet af den første måned, hvor Nemlig.com har været på måltidskassemarkedet, er der åbenbart kommet mange tusinde nysgerrige danskere, lyder det til pressen. (MEALS)

13-09-2018 | Fiskeriet. Forhåbentlig rammer omfattende initiativer rigtigt! Der er sået tvivl om effekten af den skærpede nye fiskerilov, og i erhvervet håber man, at det, der anses for at være omfattende initiativer, rammer hvor det er nødvendigt og ikke udfordrer erhvervet yderligere. (MEALS)
 
 
 
12-09-2018 | Den britiske stormagasinkæde Debenhams, der blandt andet ejer Magasin du Nord, fik mandag en kraftig børsreaktion efter historier om, at selskabet skal have hyret eksterne restruktureringseksperter. Eksperterne fra KPMG skal ifølge avisen The Telegraph være hyret til at yde selskabet førstehjælp i form af en hurtig turnaround-plan! Debenhams, der ejer flere hundrede stormagasiner i en lang række lande, har måttet nedjustere tre gange i år efter konkurrencepresset samt et hårdt forretningsmiljø på kernemarkedet i Storbritannien. Mandag måtte¤ Debenhams indkassere en kurs på 15,5 pct. på børsen i London, og aktien koster nu kun 10,80 pence, mod ved året begyndelse over 30 pence. I juni luftede de,¤at selskabet havde tanker om at sælge Magasin-kæden fra, og i august lød det så ifølge The Guardian, at Magasin du Nord ville kunne indbringe 200-250 millioner pund. (MEALS)

12-09-2018 | Carlsbergs kursmål. Finanshuset Berenberg har reduceret sit kursmål på Carlsberg aktien til 710 kr. fra 750 kr. Bryggerierne vil til næste år blive presset på indtjeningen på grund af højere inflation, skriver finanshuset Berenberg, der har¤ opdateret kursmål for det danske bryggeri Carlsberg samt udenlandske Heineken, Anheuser-Busch InBev. Carlsberg får sit kursmål reduceret til 710 kr. der tidligere så 750 kr. som mål for aktien, mens Heineken nu får en sælg-anbefaling klistret på mod tidligere "hold". Carlsberg beholder dog sin anbefaling "hold". (MEALS)
 
11-09-2018 | Ferieparkkæden, Landal GreenParks kom godt igennem sin første danske sommer. Juli og august bød på markant vækst i gæstetallet. Solen har skinnet ekstra meget på de fem danske ferieparker i Landal GreenParks, der er på det danske ferieparkmarked. I juli og august opnåede parkerne en samlet vækst i gæstetallet på 8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. (MEALS)

11-09-2018 | Nye rekorder.¤Valutaudfordringer i det seneste regnskabsår er mere end opvejet af nyvundne markedsandele i den efterhånden 151 år gamle vin- og spiritusgrossist Hans Just Group, som endnu en gang har leveret et rekordregnskab. (MEALS)
 
 
 
10-09-2018 | Øl næsten under 50 pct. hos Royal Unibrew. Landets andenstørste bryggeri kan snart mere være en drikkevareproducent end et bryggeri, fortæller selskabets hollandske topchef, der henleder opmærksomheden på forbrugerne ændrede adfærd. (MEALS)

10-09-2018 | Restauranten Tatami i Benløse har fået nye ejere. Den populære sushi-restaurant Tatami i Benløse ved Ringsted er blevet opkøbt af den amerikanske kæde Alaska Restaurant, skriver restauranten på sin hjemmeside. (MEALS)
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?