Britisk fremtid uden EU-arbejdskraft.

I en rapport til den britiske regering bliver det anbefalet, at man indfører nyt immigrationssystem, som blandt andet stopper den fri bevægelighed for EU-borgere.

Dét vil få konsekvenser i fødevareindustrien, mener Jesper Friis, direktør for Lagkagehusets ni britiske bagere.

Fødevareindustrien i Storbritannien vil blive ramt med det samme, hvis den britiske regering følger anbefalingen i en rapport, hvor det hedder, at der skal indføres et nyt britisk immigrationssystem, som stopper den fri EU-bevægelighed. Det skriver Børsen, som har talt med Jesper Friis, direktør for blandt andet de ni Ole & Steen-bagerbutikker, som Lagkagehuset har åbnet i Storbritannien.

Han er sikker på, at det vil få konsekvenser for hele industrien, og for kædens eget vedkommende!

Rapporten er bestilt af en tidligere indenrigsminister, og ministeriet ønskede tirsdag ikke at kommentere yderligere på anbefalingerne. Det forventes, at den britiske regering fremlægger en detaljeret hvidbog for området i løbet af efteråret, skriver Børsen.
 
 
Jysk kødvirksomhed tvangsopløses

Virksomheden Jelling Naturkød har ikke aflagt noget regnskab for 2017 og er nu i gang med at blive tvangsopløst.

Den jyske online slagterbutik Jelling Naturkød, der har eksisteret siden 2010, har ikke afleveret noget regnskab for 2017, og derfor er selskabet nu kommet under opløsning, skriver Hedensted Avis.

Virksomheden, der sælger særligt dansk og irsk oksekød samt økologisk svinekød via nettet, leverede for godt et år siden omkring 200 ugentlige kødkasser til kunder i hele landet, og i alt fire medarbejdere bliver berørt af tvangsopløsningen.

I 2016 havde Jelling Naturkød et underskud på lidt over en halv mio. kr.
 
 
Afrikansk svinepest nu i Belgien

Efter flere tilfælde i Østeuropa er afrikansk svinepest nu også konstateret i Vesteuropa. Situationen er ekstremt alvorlig, lyder det fra Landbrug & Fødevarer, og fx Danish Crown følger situationen tæt.

Belgiske myndigheder har fundet og bekræftet to tilfælde afrikansk svinepest i Belgien, skriver netmediet politico.eu. Der har tidligere været tilfælde af afrikansk svinepest i Østeuropa, men nu er Vesteuropa også impliceret!

I Danmark skaber de to tilfælde i Belgien betragtelig bekymring i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer. De belgiske tilfælde er fundet nær byen Étalle i det sydøstlige Belgien, nær grænsen til Luxembourg og Frankrig.

Ifølge Landbrug & Fødevarer springer afrikansk svinepest over større afstande, når mennesker medbringer inficerede kødprodukter fra ramte områder. Vildsvin kan så samle smitten op i efterladte madrester i naturen.

Det er nu helt afgørende, at vi fortsætter arbejdet med at få fjernet vildsvinene fra den danske natur. Og derfor skal dét vildsvinehegn op, så der kommer så få vildsvin som muligt ind i landet. Ifølge Landbrug & Fødevarer vil et udbrud i Danmark være fatalt for dansk eksport af svinekød. Hele den danske eksport af svinekød til lande uden for EU vil lukke øjeblikkeligt som en konsekvens af bare ét udbrud i vildsvin eller grise på dansk jord.

Den danske eksport af svinekød har en årlig værdi på 11 mia. kr., men endnu har der ikke været nogen reaktion fra eksportmarkederne på, om det kan have nogen betydning, at svinepesten har flyttet sig så markant!


PRESSEN & POSTEN

 
19-09-2018 | Det skal være lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Virksomheder, der ønsker at hente arbejdskraft uden for EU, skal have bedre vilkår, mener Lars Løkke Rasmussen. Arbejdskraft fra lande uden for EU er en guldgrube for Danmark, men en række regler især beløbsordningen spænder ben for, at Danmark kan tiltrække flere. Beløbsordningen siger, at udlændinge uden et EU-statsborgerskab skal skaffe sig et arbejde med en årsløn på mindst 418.000 kroner, før vedkommende må komme til Danmark for at arbejde og bo. Dét beløb er alt for højt sat, siger statsministeren. (MEALS)

19-09-2018 | Ølpriserne vil stige. Den dårlige høst af flere af de kornsorter, som indgår i brygningen af øl, kommer til at presse prisen på øl i vejret. (MEALS)

18-09-2018 | Landbrugsstyrelsen har, som del i regeringens første plan for flytning af statslige arbejdspladser, skullet flytte cirka 340 arbejdspladser fra København til Augustenborg og Tønder. I næste måned får cirka hver 20. medarbejder i Landbrugsstyrelsen en fyreseddel, og det svarer til 60 og 70 medarbejdere. (MEALS)

18-09-2018 | Kædedirektøren for Fakta, Stina Glavind, 43 år, træder ind i Coops direktion og bliver ansvarlig for Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta. Stina Glavind har senest været ansvarlig for Faktas turn-around. Stina Glavind er uddannet cand. merc. Hun kom til Coop i 2011 som kategorigruppechef med ansvar for indkøb af mejerivarer og brød. I 2015 blev hun kommerciel direktør for Kvickly. (MEALS) 

17-09-2018 | Tørk Furhauge er ikke længere topchef i Løgismose Meyers. Manglende resultater koster Løgismose Meyers-topchef jobbet. Blot to år  efter sin ansættelse har ejerne af de to umage virksomheder og tilsvarende umage ejere tabt deres tålmodighed, når det kommer til at se resultater. Derfor skal der nu findes en ny leder til koncernen, som kan skabe tilfredshed hos de forventningsfulde ejere! (MEALS).

17-09-2018 | Fastfood går forrygende godt. McDonald har for tiden gode dage i Danmark, hvor kunderne i stigende grad strømmer til, og derfor vil man også satse på kaffe fra en barista. Hos McDonald's lægger ca. 180.000 danskere deres besøg hver dag. Dét er ca. 20.000 flere daglige gæster end for bare et år siden. Kædens omsætning, som sidste år landede på 2,3 mia. kroner og dermed en vækst på fem pct. fra året før, er i første halvår af 2018 yderligere steget med seks procent. Og snart bliver burgerne også suppleret med cafe latte, cortado og americano, når fastfood-kæden inden længe vil forsøge sig med en barista i nogle af restauranterne. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?