MEALS holder efterårsferie
Uge 42 og 43 (15/10 - 26/10) holder
Uge 42 og 43 (15/10 - 26/10) holder
redaktionen efterårsferie.
Som vi plejer er ALLE LINKS åbne 24 timer i¤ døgnet, og indgående mails bliver i nødvendigt omfang besvaret.
Med venlig hilsen
MEALS
Redaktør
Som vi plejer er ALLE LINKS åbne 24 timer i¤ døgnet, og indgående mails bliver i nødvendigt omfang besvaret.
Med venlig hilsen
MEALS
Redaktør
John Albert Christensen
Industrikyllinger er bedst
Det er ikke foreneligt at ville spise økologisk kød og samtidig være klimabevidst. Den økologiske kødproduktion tærer nemlig mere på klimaet end den konventionelle. Man kan ikke være en både økologisk og klimabevidst kødforbruger. Man bliver nødt til at vælge mellem at redde klimaet eller dyrene, for den økologiske kødproduktion tærer langt mere på klimaet end den konventionelle, skriver Berlingske.
"Hvis du vil gøre noget for klimaet, skal du droppe velfærdskyllingen og tage en kylling, der har været¤i et konventionelt landbrug, fordi den simpelthen vokser hurtigere og spiser mindre.
Der er således et klart dilemma mellem især dyrevelfærd og klima, siger profssor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet.
Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster mener, at det er en forkert og forenkelt måde at anskue problematikken på. Han peger på, at set i klodens perspektiv er det ikke belastningen pr. produceret enhed, der er relevant, men hvor meget landbruget udleder.
På dét punkt mener landsforeningen, at økologi omfatter en kultur om at spise mindre kød, reducere madspild og blive bevidst om sit forbrug, hvilket medfører en forbedring i det samlede regnskab.
Det ændrer bare ikke på, at det økologiske landbrug har brug for langt mere areal end det konventionelle og derfor er uforeneligt med den tilbagevenden til store skovområder, som FN's klimapanel udpeger som nødvendig for at få bedre kontrol med temperaturstigningen.
Per Kølster mener ikke, at det ene udelukker det andet, fordi klimakrisen gør, at man fundamentalt bør gentænke landbruget og gå tilbage til kun at spise efter sæsonerne og lade husdyrene opholde sig i CO2 lagrende skove.
Industrikyllinger er bedst
Det er ikke foreneligt at ville spise økologisk kød og samtidig være klimabevidst. Den økologiske kødproduktion tærer nemlig mere på klimaet end den konventionelle. Man kan ikke være en både økologisk og klimabevidst kødforbruger. Man bliver nødt til at vælge mellem at redde klimaet eller dyrene, for den økologiske kødproduktion tærer langt mere på klimaet end den konventionelle, skriver Berlingske.
"Hvis du vil gøre noget for klimaet, skal du droppe velfærdskyllingen og tage en kylling, der har været¤i et konventionelt landbrug, fordi den simpelthen vokser hurtigere og spiser mindre.
Der er således et klart dilemma mellem især dyrevelfærd og klima, siger profssor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet.
Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster mener, at det er en forkert og forenkelt måde at anskue problematikken på. Han peger på, at set i klodens perspektiv er det ikke belastningen pr. produceret enhed, der er relevant, men hvor meget landbruget udleder.
På dét punkt mener landsforeningen, at økologi omfatter en kultur om at spise mindre kød, reducere madspild og blive bevidst om sit forbrug, hvilket medfører en forbedring i det samlede regnskab.
Det ændrer bare ikke på, at det økologiske landbrug har brug for langt mere areal end det konventionelle og derfor er uforeneligt med den tilbagevenden til store skovområder, som FN's klimapanel udpeger som nødvendig for at få bedre kontrol med temperaturstigningen.
Per Kølster mener ikke, at det ene udelukker det andet, fordi klimakrisen gør, at man fundamentalt bør gentænke landbruget og gå tilbage til kun at spise efter sæsonerne og lade husdyrene opholde sig i CO2 lagrende skove.
Pantelånere bliver også ramt
Utallige artikler om konkurrenceevne er siden MEALS opstart blevet skrevet i meals.dk, og disse artikler kan i stort omfang fortsat læses på vores artikelindeks.
meals.dk er naturligvis i høj grad centreret om fødevaresektoren bredt, men det kunne ligeså godt gælde generelt, fordi konkurrenceevne stort set er det eneste, der afgør afsætning.
For at tage den evindelige politiske diskussion i opløbet, så behøver man ikke at komme med den sædvanlige snak om, at dansk produceret er en særlig god egenart, som næsten altid kræver politiet ud for at regulere færdslen af købeivrige kunder!
De flester danske banker blev meget sent opmærksomme på en ideologi, som¤ havde fået milliarder af kroner ud at svømme hos landmænd, som ikke kunne tjene penge til hverken drift eller privatforbrug!
Gælden i landbruget har for flere år siden passeret 350 milliarder kroner, og dét skyldes ikke mindst politisk & ideologisk anbefaling af driftsomlægningen i alt for hurtigt tempo. Mange bønder, der fulgte disse råd sidder nu økonomisk i¤saksen!
Danmark skal leve af afsætning og dermed af en befolkning i arbejde, og vi skal derfor hele tiden være opmærksomme på: konkurrenceevne!
Er befolkningen parat til dét?
Utallige artikler om konkurrenceevne er siden MEALS opstart blevet skrevet i meals.dk, og disse artikler kan i stort omfang fortsat læses på vores artikelindeks.
meals.dk er naturligvis i høj grad centreret om fødevaresektoren bredt, men det kunne ligeså godt gælde generelt, fordi konkurrenceevne stort set er det eneste, der afgør afsætning.
For at tage den evindelige politiske diskussion i opløbet, så behøver man ikke at komme med den sædvanlige snak om, at dansk produceret er en særlig god egenart, som næsten altid kræver politiet ud for at regulere færdslen af købeivrige kunder!
De flester danske banker blev meget sent opmærksomme på en ideologi, som¤ havde fået milliarder af kroner ud at svømme hos landmænd, som ikke kunne tjene penge til hverken drift eller privatforbrug!
Gælden i landbruget har for flere år siden passeret 350 milliarder kroner, og dét skyldes ikke mindst politisk & ideologisk anbefaling af driftsomlægningen i alt for hurtigt tempo. Mange bønder, der fulgte disse råd sidder nu økonomisk i¤saksen!
Danmark skal leve af afsætning og dermed af en befolkning i arbejde, og vi skal derfor hele tiden være opmærksomme på: konkurrenceevne!
Er befolkningen parat til dét?
Nyt tiltag hos Aarstiderne
Et nyt tiltag fra Aarstiderne skal sikre deres fremtidige vækst: Virksomheden kan nu levere måltidskasser i weekenderne og forventer, at mindst 10 % af deres nuværende kunder vil gøre brug af det nye tilbud.
Aarstiderne har siden 2013 mere end fordoblet deres nettoomsætning og satser nu yderligere stort ved at udvide forretningen.
Weekendkasser er det nye tiltag!
Det betyder, at danskerne også kan få leveret økologisk mad til weekenden.
Aarstiderne er blevet rigtig gode til at hjælpe folk i hverdagen fra søndag til midt i ugen, men mange danskere vil også gerne have noget inspiration til weekenden, og her har man jo ofte lidt mere tid. Så derfor er vores nye initiativ med økologiske måltidskasser til weekenden en naturlig udvikling for os, siger Philip Thestrup, CMO i Aarstiderne.
Aarstiderne har haft grønne tal i nettoomsætningen siden 2012 frem til i dag og er vækstet med 144 % i perioden. Det er en ret stor satsning, som Aarstiderne foretager med denne udvidelse af virksomheden.
Det kræver nemlig en del at have så mange økologiske råvarer, og ikke mindst nye opskrifter til danskerne hver dag. Men Philip Thestrup er optimistisk omkring det nye tiltag: Målet er på den korte bane, at mindst 10 % af vores nuværende kunder kommer til at købe måltidskasser i weekenden.
Vi investerer i at kunne levere om fredagen¤i over 70 % af Danmark til en start, fordi vi tror så meget på projektet, udtaler han.
At der er kommet så mange virksomheder på markedet, som også leverer måltidskasser til danskerne, ser Philip Thestrup som en positiv udvikling.
Et nyt tiltag fra Aarstiderne skal sikre deres fremtidige vækst: Virksomheden kan nu levere måltidskasser i weekenderne og forventer, at mindst 10 % af deres nuværende kunder vil gøre brug af det nye tilbud.
Aarstiderne har siden 2013 mere end fordoblet deres nettoomsætning og satser nu yderligere stort ved at udvide forretningen.
Weekendkasser er det nye tiltag!
Det betyder, at danskerne også kan få leveret økologisk mad til weekenden.
Aarstiderne er blevet rigtig gode til at hjælpe folk i hverdagen fra søndag til midt i ugen, men mange danskere vil også gerne have noget inspiration til weekenden, og her har man jo ofte lidt mere tid. Så derfor er vores nye initiativ med økologiske måltidskasser til weekenden en naturlig udvikling for os, siger Philip Thestrup, CMO i Aarstiderne.
Aarstiderne har haft grønne tal i nettoomsætningen siden 2012 frem til i dag og er vækstet med 144 % i perioden. Det er en ret stor satsning, som Aarstiderne foretager med denne udvidelse af virksomheden.
Det kræver nemlig en del at have så mange økologiske råvarer, og ikke mindst nye opskrifter til danskerne hver dag. Men Philip Thestrup er optimistisk omkring det nye tiltag: Målet er på den korte bane, at mindst 10 % af vores nuværende kunder kommer til at købe måltidskasser i weekenden.
Vi investerer i at kunne levere om fredagen¤i over 70 % af Danmark til en start, fordi vi tror så meget på projektet, udtaler han.
At der er kommet så mange virksomheder på markedet, som også leverer måltidskasser til danskerne, ser Philip Thestrup som en positiv udvikling.
En aftale inden brexit på vej
En smule ny optimisme spirer omkring at nå en aftale mellem EU og Storbritannien inden brexit. Chancen for en brexitaftale er blevet større i de seneste døgn, siger EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.
I udtalelser til Østrigs presse siger Juncker, at han ikke er sikker på, at en aftale kan nå at komme i stand i oktober, men at det kan ske i november.
Der er dog stadig ingen aftale om visse emner. Heller ikke om fremtidens forhold på grænsen mellem Irland og det britiske Nordirland.
EU-præsident Donald Tusk siger dog, at det er muligt at få en aftale på plads i slutningen af 2018.
I udtalelser, der blev fremsat lørdag i korridorerne ved en konference i Krakow i Polen, siger Tusk: "Vi forsøger, at få en aftale i stand i oktober. Og jeg tror, at der er en chance for, at vi vil have en aftale sidst på året."
Udmeldingerne fra Juncker og Tusk kommer mindre end to uger før et afgørende topmøde i Bruxelles. Et topmøde, som EU på forhånd har kaldt "sandhedens øjeblik" for brexitforhandlingerne. De nye optimistiske toner kommer to dage, efter at Tusk i skarpe toner advarede briterne om, at tiden er ved at løbe ud.
Storbritanniens premierminister, Theresa May, er inviteret til at tale til de 27 EU-ledere den 17. oktober ved en middag i forbindelse med det kommende topmøde. Her har hun så igen en mulighed for at overbevise de andre ledere om, at det kan lykkes at få en aftale i stand. Diplomater har lagt op til, at de politiske ledere kan forhandle natten igennem for at finde frem til hovedlinjerne for en aftale, inden topmødet efter planen slutter den 18. oktober.
På det seneste EU-topmøde i Salzburg i Østrig præsenterede May ellers en plan, som hendes ministre havde godkendt på premierministerens officielle landsted Chequers.
Men Donald Tusk forkastede på dét topmøde den såkaldte Chequers-plan som ubrugelig.
En smule ny optimisme spirer omkring at nå en aftale mellem EU og Storbritannien inden brexit. Chancen for en brexitaftale er blevet større i de seneste døgn, siger EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.
I udtalelser til Østrigs presse siger Juncker, at han ikke er sikker på, at en aftale kan nå at komme i stand i oktober, men at det kan ske i november.
Der er dog stadig ingen aftale om visse emner. Heller ikke om fremtidens forhold på grænsen mellem Irland og det britiske Nordirland.
EU-præsident Donald Tusk siger dog, at det er muligt at få en aftale på plads i slutningen af 2018.
I udtalelser, der blev fremsat lørdag i korridorerne ved en konference i Krakow i Polen, siger Tusk: "Vi forsøger, at få en aftale i stand i oktober. Og jeg tror, at der er en chance for, at vi vil have en aftale sidst på året."
Udmeldingerne fra Juncker og Tusk kommer mindre end to uger før et afgørende topmøde i Bruxelles. Et topmøde, som EU på forhånd har kaldt "sandhedens øjeblik" for brexitforhandlingerne. De nye optimistiske toner kommer to dage, efter at Tusk i skarpe toner advarede briterne om, at tiden er ved at løbe ud.
Storbritanniens premierminister, Theresa May, er inviteret til at tale til de 27 EU-ledere den 17. oktober ved en middag i forbindelse med det kommende topmøde. Her har hun så igen en mulighed for at overbevise de andre ledere om, at det kan lykkes at få en aftale i stand. Diplomater har lagt op til, at de politiske ledere kan forhandle natten igennem for at finde frem til hovedlinjerne for en aftale, inden topmødet efter planen slutter den 18. oktober.
På det seneste EU-topmøde i Salzburg i Østrig præsenterede May ellers en plan, som hendes ministre havde godkendt på premierministerens officielle landsted Chequers.
Men Donald Tusk forkastede på dét topmøde den såkaldte Chequers-plan som ubrugelig.
PRESSEN & POSTEN
11-10-2018 | Sådan er det! Seks ud af ti industrivirksomheder i Midtjylland bruger robotteknologi i produktionen. Dermed er det den landsdel, der har flest robotter i produktionen. På landsplan er det cirka halvdelen af Dansk Metals tillidsrepræsentanter, der arbejder på en virksomhed, der har installeret robotter. I Midtjylland er det 61 procent. Det viser en ny analyse fra fagforbundet på baggrund af svar fra mere end 500 tillidsrepræsentanter. Hvorfor det forholder sig sådan i Midtjylland. Landsdelen har en stærk industriklynge og rigtig gode erhvervsskoler, som kan være en stærkt medvirkende årsag. Det er også tydeligt, at det er de samme virksomheder, der forventer at ansætte flere medarbejdere i det kommende år. Man kan derfor konstatere, at der er en sammenhæng mellem vækst og implementering af ny teknologi som fx robotter, siger Thomas Søby, der er cheføkonom i Dansk Metal. (MEALS)
11-10-2018 | Kohberg-ejer købt ud. Manden bag Aqua D'or er nu igen ene bag roret i sit juicefirma Seimei efter at have tilbagekøbt de 20 pct., som det familieejede Koff sad på. Koff nåede derfor kun at være i juiceselskabet i ca. 2½ år. (MEALS)
11-10-2018 | Kohberg-ejer købt ud. Manden bag Aqua D'or er nu igen ene bag roret i sit juicefirma Seimei efter at have tilbagekøbt de 20 pct., som det familieejede Koff sad på. Koff nåede derfor kun at være i juiceselskabet i ca. 2½ år. (MEALS)
10-10-2018 | Dansk laks har optur. Efter flere år med store investeringer, effektiviseringer og nedlukninger af aktiviteter har Vega Sea fra Kolding set bundlinjen vokse til et stort højdepunkt. (MEALS)
09-10-2018 | Carlsbergs britiske forretning kommer igen ud med et stort underskud. Carlsbergs problemer blev altså heller ikke løst i Storbritannien i 2017 selv på trods af Mads Mikkelsen og "The Danish Way"-kampagnen. (MEALS)
09-10-2018 | Discountkæder bygger lejligheder til kunder for at åbne flere butikker. Den tyske Lidl-kæde vil holde fart i ekspansionen ved at stå bag byggeprojekter med boliger også gerne her på landet. Konkurrenten Aldi har i hjemlandet Tyskland samme strategi. (MEALS)
08-10-2018 | McDonalds ser frem til udbringning. Et nyt samarbejde gør det muligt for McDonalds at bringe maden ud i Danmark. (MEALS)
08-10-2018 | Slagteskib i pendulfart fra Norge til Hirtshals erstatter 7000 lastvogne med laks! Verdens største flydende slagteri vil om få uger transportere enorme mængder laks fra havbrug ud for Norge til en ny stor lakseterminal i Hirtshals. Det nybyggede slagtefartøj får laksene to døgn hurtigere frem til kunderne, og projektet til 800 mio. norske kroner kaldes en gamechanger inden for lakselogistik. (MEALS)