Coop ønsker en tættere forbindelse mellem butik & online

Afstanden mellem deres 1100 Coop-butikker og koncernens onlinebutik bliver nu, når man fra i dag starter deres click & collect-løsning. Det er et skridt i kampen mod onlinebutikkernes! Man har siden 2016 forsøgt sig med onlinebutikken Coop.dk Mad, som i opsætning ganske vist er meget lig Nemlig.com med leveringer til døren.

Coops løsning bliver en løsning, som man kender det fra Bilka To Go, hvor kunderne bestiller dagligvarer online og derefter henter varerne i lokale butikker, eller får dem leveret som vanligt.

"Vi skal være hele Danmarks online-supermarked, og det skal vi, fordi behovet er tilstede hos forbrugerne, og fordi vi har musklerne og viljen til at sammenkoble vores onlinehandel med de mange Coop-butikker rundt om i hele landet. På den måde skaber vi en bedre og langt mere fleksibel kunderejse for vores mange kunder," udtaler Morten Viktor, kommerciel direktør hos Coop.dk Mad, i en pressemeddelelse udsendt torsdag morgen.

Tidligere i år meddelte Salling Group, at man efter at have testet Bilka To Go i en stribe butikker ville skrue op for onlinearbejdet tilknyttet de store varehuse, og fra januar er det nu planen, at man kan bestille fødevarerne på nettet og selv afhente dem i Bilka-butikker over hele landet.

Man ønsker at bane vejen for gennembrud på området!

I Coop har konceptet fået navnet Bestil & Hent, og ud over at bestille til afhentning kan man også vælge at få sine varer leveret til døren.

Man i starter i dag en service, der for alvor vil give onlinehandlen med dagligvarer sit afgørende gennembrud i Danmark!
 
 
Mindre gluten kan give vægttab og sundere tarme

Professor er overrasket over sin egen kortlægning af effekterne af en kost med mindre gluten, for skærer man kraftigt ned på brød, pizza, pasta og anden glutenholdig mad, vil man nok få en bedre mavefornemmelse og et beskedent vægttab, skriver Politiken.

52 danske og internationale forskere har nemlig efter seks års studier for første gang på verdensplan påvist, at spiser man mindre gluten, kan det have flere positive effekter.

Der er gluten i mad med hvede, rug eller byg, og det kan forandre sammensætningen af ens tarmbakterier, så man vil føle sig mindre oppustet, have mindre luft i maven og endda få et uventet vægttab på næsten et kilo efter otte uger.

"Vægttabet var helt, helt uventet for os," siger professor og forskningsleder Oluf Borbye Pedersen, Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter ved Københavns Universitet.

Professoren er leder af og seniorforfatter til det nye studie. Det er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Communications.

Studiets primære formål var at undersøge, om sammensætningen og funktionen af nogle af tarmenes hundredvis af forskellige bakteriearter ændrer sig, hvis man udskifter en fiber- og glutenrig kost med en fiberrig, men glutenfattig kost.

"Det vigtigste ved studiet er ikke nødvendigvis vægttabet, men den større tarmsundhed, man kan opnå ved en fiberrig low-gluten-kost. Rigtig mange mennesker har nemlig mave-tarm-problemer, ondt i maven, er oppustede eller har meget gasdannelse i maven," siger Oluf Borbye 
Pedersen.

Ifølge professoren lider mindre end én procent af den autoimmune sygdom cøliaki. Det betyder, at de reelt ikke tåler gluten. Op mod hver femte voksne har konstant problemer med mave og tarm i et eller andet omfang.

"En af årsagerne kan være det store forbrug af glutenholdigt brød, pasta og pizzaer med kostfibre overvejende fra hvede og rug," siger Oluf Borbye Pedersen.

Undersøgelsen peger på, at den fiberrige kost næsten uden gluten medfører det beskedne vægttab, fordi tarmbakterierne øger forbrændingen af kalorier.

"Det ser ud til, at noget af den overskydende energi, som din krop ikke skal bruge, bliver brændt af som varme i stedet for at blive deponeret i fedtvævet," siger Oluf Borbye Pedersen.

 
Ukendskab til vilde planter 

Lad hellere een for meget end een for lidt blive stående, når du vil brillere som kok i køkkenet!

Der skal indgående kendskab, hvilke vilde planter fra den danske natur man trygt kan sætte på menukortet, og hvilke man skal lade blive i naturen.

Det er blevet populært at sætte vilde planter på menuen og at udvikle nye måltider med vilde planter. Dét skal man dog være meget forsigtig med - også fx på tv, restaurant, kantiner, sygehuse, at gøre uden et meget indgående kendskab til vilde planters præcise virkning på gæsters tålelige situation!

Det er en meget vanskelig viden, som kun få madlavere har, at vide hvilke planter, der sikkert og lovligt kan bruges i maden!

Så hvis du vil tilsætte maden, bør du tjekke, om de vilde planter er sikre at bruge i maden.

Blandt landets kokke er der gået sport i at finde nye og spændende smagsindtryk i naturen, men dét er ikke alt, der er lige sundt at indtage. Planterne i ny quide¤er risikovurderet af DTU,¤og vurderet i forhold til, om der kræves en særlig EU-godkendelse, inden de må sælges til kunderne.

Plantelisten lanceres i forlængelse af Fødevareforlig 4, hvor en af indsatserne er en kommende småskalapakke. Den skal indeholde en række nye tiltag og initiativer, der skal gøre det nemmere for de små fødevarevirksomheder.

HORESTA ser guiden som det første skridt på vejen for en mere udtømmende liste, da mange forskellige vilde planter bruges i gastronomien både i mad og drikkevarer.

Planterne er blandt andet udvalgt på baggrund af, hvad Fødevarestyrelsen i en tidligere kortlægningskampagne har set brugt på restauranter og fødevarevirksomheder.
 
 
Claus Meyer ikke til at stoppe

Claus Meyer vil have dynamikken fra den danske restaurantscene videre ud hos den almindelige borger. Det er ikke nok, at den danske restaurantscene sprudler og modtager internationale roser. Energien og dynamikken skal i højere grad videreføres til madlavningen hos den enkelte forbruger. Det mener Claus Meyer, der er blandt initiativtagerne til Madens Folkemøde, der første gang løber af stablen i maj 2019 på Lolland, skriver skriver Politiken.

Udgangspunktet er Det Nye Nordiske Madmanifest, som Claus Meyer og en række andre nordiske kokke forfattede i 2004.

"For selv om restaurantscenen er blevet en af de mest vitale i verden, er udviklingen gået langt mindre hurtigt, når det gælder fx fødevareproduktion, kvaliteten af den offentlige bespisning og børns maddannelse.

Vi har brug for at tale om, hvordan maden og fællesskabet omkring den kan blive en årsag til, at folk gider bo på landet, hvordan fødevarerne kommer frem til forbrugerne samt samspillet mellem landbrug og forbrugere. Vi har brug for at tale om sundhedsaspektet, madens muligheder i forhold til social inklusion, og hvordan vi decentraliserer, så udviklingen foregår i hele landet. Og når det gælder bæredygtighed, er vi heller ikke kommet så satans langt," siger han til Politiken.




PRESSEN & POSTEN
 
15-11-2018 | Danæg får bøde og kritik. Danæg gik for langt med sin¤ markedsføring af sine såkaldte Fitness Æg, da man skrev, at æggenes protein "hjælper kroppen med at bekæmpe infektionen." Fødevarestyrelsen har udstedt en bøde, og Meny har fjernet æggene fra sine hylder. "Det er en fejl, at vi på vores website har anvendt en sygdomsanprisning. Det er beklageligt og det er fjernet nu." Som følge af bøden er Meny-kæden stoppet med at sælge æggene fra Danæg.(MEALS)

15-11-2018 | Det blev Aabybro, Thise og Naturmælk, der løb med dette års Gourmetpriser på International Food Contest i Herning. Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt fra Aabybro Mejeri, Signatur økologisk Double Cream
48 % fra Naturmælk og Fyrtårnsost og Blå Grubé, begge fra Thise, var de fire mælkeprodukter, som løb med titlen som landets bedste i hver sin kategori, da den danske mejeribranche her til formiddag kårede vinderne af Gourmetprisen - den særlige gastronomiske del af den årlige International Food Contest. Gourmetprisen er en særlig pris, der uddeles til de produkter, der vurderes på både smagsudtryk og den gode historie. På den måde henvender prisen sig til restaurationsbranchen og gastronomien generelt, og ikke som på International Food Contest, hvor produkterne vurderes på den perfekte produktion. (MEALS)

14-11-2018 | Når Amazon kommer til Danmark, vil det i stort omfang forandre salget af fødevarer! Tom Buday, chef for marketing og forbrugerkommunikation i Nestlé, ser store forandringer i dansk dagligvarehandel i det øjeblik, Amazon krydser grænsen. (MEALS)

14-11-2018 | Nedskrivning og regn sender økologisk grøntsagsresultat ned. Den økologiske grøntsagshandler Danorganic må trods stigende eksport og medvind i hjemmemarkedet se resultatet dale efter en varenedskrivning og et vådt 2017-efterår. (MEALS)
 
13-11-2018 | Landbrugslandet Danmark skal importere korn. Helt usædvanligt bliver Danmark nu nødt til at importere store mængder hvede og majs. Man mangler nu op mod 1,5 mio. ton foderkorn.
(MEALS)

13-11-2018 | Tilbagebetaling af produktionsafgift på sukkerroer. Nordic Sugar A/S gennemførte 25. oktober 2018 tilbagebetaling af produktionsafgifter til mange af de sukkerroedyrkere, som i produktionsårene 1999/2000 - 2000/2001 betalte for meget i produktionsafgift på sukker. Da Nordic Sugar mangler kontooplysninger på en række af de daværende sukkerroedyrkere, offentliggøres navnene på de sukkerroedyrkere, som Nordic Sugar A/S ikke har kunnet gennemføre tilbagebetaling til. (MEALS)
 
12-11-2018 | Stor bøde til AIRBNB-UDLEJERE. Et amerikansk par har fået en chokerende stor bøde for at udleje en række lejligheder gennem udlejningstjenesten Airbnb. Et amerikansk par har tjent mange penge på at udleje 14 af deres i alt 17 lejligheder i San Francisco i ferieparadiset Californien gennem Airbnb. Problemet er bare, at de ikke har overholdt byens strenge udlejningsregler, og derfor faldt hammeren chokerende hårdt, da deres smarte fidus blev opdaget af myndighederne. Således kunne byens advokat fortælle, at byen og parret var blevet enige om et forlig, der betyder, at de skal tilbagebetale intet mindre end 2,25 millioner dollars til byen, hvilket svarer til hele 14,6 millioner danske kroner. Derudover må parret heller ikke udleje nogen af de 17 lejligheder, som de ejer eller bestyrer i San Francisco, i de kommende syv år. (MEALS)

12-11-2018 | David Trads ønsker at komme i Folketinget for S. Skribenten vil forsøge at blive kandidat i Egedal-kredsen. Han håber at blive partiets kandidat i Egedalkredsen på Sjælland. Kredsens nuværende kandidat er Nick Hækkerup, som imidlertid overtager Hillerødkredsen efter Christine Antorini, der har besluttet at forlade Folketinget. "Der er virkelig brug for en ny politisk retning i Danmark - en, hvor vi sikrer, at alle mennesker får de bedste muligheder for at få rigtigt gode liv. Den kamp kæmper ingen bedre end Socialdemokratene - og den glæder jeg mig¤i den grad til at blive en del af," siger David Trads. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?