Spis bare flæskesvær
Nyt studie stækker frygt for fedt i maden. For nu mener man, at det ikke er farligt at spise mere fedt. Et nyt studie fra Københavns Universitets Institut for Idræt og Ernæring viser NU, at langvarig indtagelse af meget fed mad ikke skader sundheden. Studiet stækker dermed frygten for, at fedt i sig selv udløser en række livsstilssygdomme. Vi har længe haft den fornemmelse, at fedt i kosten ikke i sig selv giver livsstilssygdomme, siger ansvarlig for det nye studie professor Bente Kiens.
I studiet fik deltagerne en kost, hvor over 60 procent af kalorieindtaget kom fra fedt. Deltagerne i studiet beskrives som 18 let overvægtige og utrænede mænd i alderen 30-40, og dét er en gruppe, der ofte udvikler livsstilssygdomme som diabetes senere i livet.
Efter bare seks uger på denne kost viste prøver, at deltagerne i forsøget ikke havde en forværret sundhedstilstand. Faktisk var flere af de sundhedstegn, der blev målt på, forbedret.
Professor Bente Kiens, konkluderer så, at man ikke skal være bange for fedt i maden, da kroppen tilpasser sig og forbrænder fedt i stedet for eksempelvis kulhydrater.
Kroppen ligefrem indstiller sig til at forbrænde det, man spiser. Så man kan spise meget fedt uden negative konsekvenser. Det er tydeligt, at det er det, at man spiser for meget, der er det negative. Altså at man tager på i vægt. Det er det, der er det farlige, og ikke den type mad, man spiser.
Nyt studie stækker frygt for fedt i maden. For nu mener man, at det ikke er farligt at spise mere fedt. Et nyt studie fra Københavns Universitets Institut for Idræt og Ernæring viser NU, at langvarig indtagelse af meget fed mad ikke skader sundheden. Studiet stækker dermed frygten for, at fedt i sig selv udløser en række livsstilssygdomme. Vi har længe haft den fornemmelse, at fedt i kosten ikke i sig selv giver livsstilssygdomme, siger ansvarlig for det nye studie professor Bente Kiens.
I studiet fik deltagerne en kost, hvor over 60 procent af kalorieindtaget kom fra fedt. Deltagerne i studiet beskrives som 18 let overvægtige og utrænede mænd i alderen 30-40, og dét er en gruppe, der ofte udvikler livsstilssygdomme som diabetes senere i livet.
Efter bare seks uger på denne kost viste prøver, at deltagerne i forsøget ikke havde en forværret sundhedstilstand. Faktisk var flere af de sundhedstegn, der blev målt på, forbedret.
Professor Bente Kiens, konkluderer så, at man ikke skal være bange for fedt i maden, da kroppen tilpasser sig og forbrænder fedt i stedet for eksempelvis kulhydrater.
Kroppen ligefrem indstiller sig til at forbrænde det, man spiser. Så man kan spise meget fedt uden negative konsekvenser. Det er tydeligt, at det er det, at man spiser for meget, der er det negative. Altså at man tager på i vægt. Det er det, der er det farlige, og ikke den type mad, man spiser.
Alligevel siger Bente Kiens, at det er dog ikke et carte blanche til at opfylde sit kalorieindtag med matadormiks og cocktailpølser.
Vitaminer, mineraler og fibre er stadig vigtigt for sundheden.
Kalorier er kalorier, og man kan ikke tale om gode og dårlige kalorier. Men man kan tale om gode og dårlige fødevarer!
Vitaminer, mineraler og fibre er stadig vigtigt for sundheden.
Kalorier er kalorier, og man kan ikke tale om gode og dårlige kalorier. Men man kan tale om gode og dårlige fødevarer!
Er de værd at samle videre på?
Hver femte landmand har en uholdbar økonomi, men ikke nok med dét for en kendsgerning er tillige, at halvdelen af alle landbrug i Danmark har økonomiske udfordringer, viser en ny analyse fra Seges.
Ifølge analysen fra Landbrug & Fødevarers rådgivningscenter Seges er 1.853 heltidslandmænd i en situation, hvor deres økonomi betegnes som uholdbar.
Det svarer til hver femte landmand, der er karakteriseret ved høj gæld, svag likviditet og ringe effektivitet, skriver Landbrugsavisen.
"Men selv om vi har karakteriseret de ca. 1.800 bedrifter som værende i en uholdbar økonomi, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de ikke kan overleve".
Men det forudsætter, at der findes en pengemæssig løsning for dem!
Altså hjælp udefra!
Hver femte landmand har en uholdbar økonomi, men ikke nok med dét for en kendsgerning er tillige, at halvdelen af alle landbrug i Danmark har økonomiske udfordringer, viser en ny analyse fra Seges.
Ifølge analysen fra Landbrug & Fødevarers rådgivningscenter Seges er 1.853 heltidslandmænd i en situation, hvor deres økonomi betegnes som uholdbar.
Det svarer til hver femte landmand, der er karakteriseret ved høj gæld, svag likviditet og ringe effektivitet, skriver Landbrugsavisen.
"Men selv om vi har karakteriseret de ca. 1.800 bedrifter som værende i en uholdbar økonomi, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de ikke kan overleve".
Men det forudsætter, at der findes en pengemæssig løsning for dem!
Altså hjælp udefra!
Eksprestogsfart i Aarstiderne
Væksten i Aarstiderne er gået så stærkt, at det har været nødvendigt at ansætte medarbejdere i hold på op mod 20 ad gangen. Også flere mellemledere har fået job.
"Når vi hyrer nye medarbejdere, sorterer vi virkelig efter, at vi IKKE vil have nogen ind med spidse albuer og for store egoer, der kører deres eget løb".
Væksten i Aarstiderne er gået så stærkt, at det har været nødvendigt at ansætte medarbejdere i hold på op mod 20 ad gangen. Også flere mellemledere har fået job.
"Når vi hyrer nye medarbejdere, sorterer vi virkelig efter, at vi IKKE vil have nogen ind med spidse albuer og for store egoer, der kører deres eget løb".
Der stilles skrappe krav til de nye folk, som gør, at de aldrig ville få en ansøger gennem slusen til en ansættelse hos Aarstiderne på Krogerup Avlsgård i Humlebæk.
Blandt andet er der nultolerance over for store egoer, fortæller Annette Hartvig, adm. direktør i Aarstiderne, til FødevareWatch, der har mødt hende til en snak om, hvordan hun tænker sin ledelse i virksomheden, der har oplevet stor fremgang i de seneste 10 år.
"Det er nemlig det vigtigste i Aarstiderne er idéen, og det er i samarbejdet og fællesskabet, at den kan føres ud i livet," siger Annette Hartvig.
Blandt andet er der nultolerance over for store egoer, fortæller Annette Hartvig, adm. direktør i Aarstiderne, til FødevareWatch, der har mødt hende til en snak om, hvordan hun tænker sin ledelse i virksomheden, der har oplevet stor fremgang i de seneste 10 år.
"Det er nemlig det vigtigste i Aarstiderne er idéen, og det er i samarbejdet og fællesskabet, at den kan føres ud i livet," siger Annette Hartvig.
Haribo åbner butik i Danmark
Den tyske slikkoncern Haribo åbner sin første selvstændige butik i Ringsted, fremgår det af Facebook, og den vil åbner den 23 november i anledningen af den amerikanske udsalgsdag Black Friday!
Historisk har tyske Haribo nydt godt af at sælge labre larver og vingummi-flagermus til danskerne, men de seneste to år har de danske slikmunde dog svigtet, og det efterlod et aftryk på selskabets seneste regnskab, som blev offentliggjort i maj.
I 2017 gik bruttoresultatet således tilbage med knap 7 mio. kr. og endte på 144 mio. kr., mens omsætningen i selskabet fik et mindre opsving og landede på 551 mio. kr. mod knap 539 mio. kr. året før.
Den tyske slikkoncern Haribo åbner sin første selvstændige butik i Ringsted, fremgår det af Facebook, og den vil åbner den 23 november i anledningen af den amerikanske udsalgsdag Black Friday!
Historisk har tyske Haribo nydt godt af at sælge labre larver og vingummi-flagermus til danskerne, men de seneste to år har de danske slikmunde dog svigtet, og det efterlod et aftryk på selskabets seneste regnskab, som blev offentliggjort i maj.
I 2017 gik bruttoresultatet således tilbage med knap 7 mio. kr. og endte på 144 mio. kr., mens omsætningen i selskabet fik et mindre opsving og landede på 551 mio. kr. mod knap 539 mio. kr. året før.
PRESSEN & POSTEN
22-11-2018 | Landbrug & Fødevarers nye direktør er på plads. Landbrugets interesseorganisation har udnævnt Anne Lawaetz Arhnung til ny direktør for Landbrug & Fødevarer. Efter i en række tilfælde at have hentet to direktører fra Christiansborg har Landbrug & Fødevarer nu i stedet ansat sin nye direktør internt. Den nye direktør er 49-årige Anne Charlotte Lawaetz Arhnung. (MEALS)
22-11-2018 | Tulip meddeler, at man næsten er i mål med fordobling af omsætningen. Et øget salg & opkøb har bevirket, at Tulips omsætning er steget markant i de seneste to år. I løbet af det kommende år forventer direktøren, at omsætningen vil være fordoblet i forhold til 2016. (MEALS)
21-11-2018 | Dansk kæmpelandbrug kollapset! På bare tre år voksede AC Farming fra ingenting til Danmarks næststørste svineproducent; men nu ser det ud til at være endegyldigt slut. (MEALS)
21-11-2018 | Ærøslagteren er under konkurs, men nu viser det sig, at der har været store mangler i bogføringen. I oktober blev det meldt ud, at Ærøslagteren må lukke efter at have kæmpet for eksistensen over en længere periode. Nu viser det sig, at Ærøslagteren ikke har haft styr på sin bogføring, skriver Fyns Amts Avis. I¤ slutningen af september bad slagteriets nye bestyrelse en statsautoriseret revisor om at gennemgå regnskaberne for at se, om slagteriet kunne reddes, men ifølge protokollen i, fandt revisoren store mangler ved bogføringen. (MEALS)
20-11-2018 | Politianmeldt. 11 personer er blevet meldt til politiet efter Rigsrevisionens kritiske fiskerirapport. Fiskeristyrelsen har foretaget deres politianmeldelser på baggrund af Rigsrevisionens beretning om tilskud på fiskeriområdet. Anmeldelserne drejer sig om et samlet beløb på 6,1 mio. kr. (MEALS)
19-11-2018 | Catering Danmark er ved at Være klar med varme færdigretter til Coop. I 2017 købte Coop som bekendt halvdelen af Catering Danmark, og siden er der blevet arbejdet på at få de to forretninger til at samarbejde, men - inden og længe - bliver samarbejdet udvidet. (MEALS)
19-11-2018 | Bundlinjen halveret i kaffe-kollektiv. The Coffee Collective har hævet sin omsætning med 23 pct., mens bundlinjen er halveret. Nu skal der tjenes flere penge, bebuder direktøren. (MEALS)
19-11-2018 | Bundlinjen halveret i kaffe-kollektiv. The Coffee Collective har hævet sin omsætning med 23 pct., mens bundlinjen er halveret. Nu skal der tjenes flere penge, bebuder direktøren. (MEALS)