MEALS holder ferie 10/7 - 6/8

Der kommer hele tiden flere læsere til meals.dk

Det gælder fra såvel søgemaskinerne som fagfolk i storkøkkener.

Den øgede tilslutning forventer vi yderligere vil stige fremover.

- Vi ønsker læsere og forretningsforbindelser en god sommer og glæder os til på glædeligt gensyn fra mandag den 7. august 2017.

Med venlig hilsen
MEALS redaktion
 
 
 
06-07-2017 | Underskud hos mange Meny købmænd. Dét gælder for næsten halvdelen af landets selvstændige Meny-købmænd, som må konstatere tab på driften.

Kædedirektøren i Meny er naturligvis specielt opmærksom på indtjeningen i trængte butikker, og knap halvdelen af selvstændige Meny-købmænd under Dagrofa tjener så lidt, at de har underskud på driften.

Dansk Handelsblad har gennemgået 51 regnskaber, der er offentliggjort på selskabsregistret, CVR., og det viser sig, at 21 ud af 51 købmænd med i alt 56 butikker har underskud på driften (EBIT) i 2016.

Det betyder for nogle købmænd får et negativt årsresultat eller tabt egenkapital.

"Der er ingen tvivl om, at nogle butikker i Meny¤- ligesom det gør sig gældende i andre detailkæder - er særligt hårdt ramt af et faldende dagligvaremarked og intens konkurrence. Det sætter indtjeningen i disse butikker under pres, hvilket vi selvfølgelig er meget opmærksomme på," skriver kædedirektør i Meny, Kenneth Pedersen."

Meny-kæden, der blev lanceret i 2015, består af 118 butikker. Dagrofa er ejer eller medejer af 37 butikkerne.
MEALS
 
 
 
 
05-07-2017 | Købmænd kan hente mange penge. Samvirkende Købmænd kan hente op til fire mia kr viser en ny undersøgelse baseret på, at man regner med, at hver fjerde dansker vil drage til grænsen for at handle i løbet af sommeren. Dét tal får direktøren i De Samvirkende Købmænd til at reagere! En ny undersøgelse fra lobbyistorganisationen Dansk Erhverv viser, at 4 ud af 10 danskere forventer at handle i Tyskland i sommerens løb. Samme antal danskere har allerede handlet på den anden side af grænsen de seneste seks måneder, skriver TV 2 Nyhederne.

Der er derfor brug for at gøre noget ved vores afgifter.

Samme holdning har organisationen De Samvirkende Købmænd, der mener, at dansk detailhandel kan hente et milliardbeløb, hvis afgifterne ændres.

Der vil naturligvis altid være en eller anden form for grænsehandel. Men der vil være tre-fire milliarder kroner at hente hjem til dansk detailhandel, hvis man sætter afgifterne ned.
MEALS
 
 
04-07-2017 | Frihandelsaftale med Japan. En del tyder på, at EU nærmer sig frihandelsaftale med Japan. Det vil i så fald betyde, at de to gigant økonomier nemlig Japan og EU vil kunne enes om at samarbejde. Det fortæller EU-Kommissionens talsmand Alexander Winterstein på det daglige pressemøde i EU: En aftale om principperne skulle være inden for rækkevidde torsdag. Vi er naturligvis håbefulde og også lidt selvsikre, men vi kan naturligvis ikke være sikre, siger EU-præsident Donald Tusk og kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Aftalen vil være godt for Danmark, da aftalen vil være et vigtigt signal for EU, blandt andet efter at den amerikanske præsident Donald Trump har lagt en protektionistisk kurs for USA og sat forhandlingerne om en aftale mellem EU og USA på pause.

Aftalen vil kunne bringe markante fordele både for økonomien og Europas borgere.

Det ville kunne bidrage til globaliseringen og sende et kraftigt signal mod protektionisme.

I weekenden var EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, og EU's landbrugskommissær, Phil Hogan, i Tokyo, hvor de gjorde store fremskridt i forhandlingerne.¤Herefter¤sagde Malmström, at hun var ret sikker på, at lederne kan blive enige, når de mødes 6. juli!

Dansk Industri vurderer, at den danske eksport til Japan vil stiger med op til 70 procent. Danmark eksporterer i forvejen for 22,1 mia. kr. til Japan.¤ En rapport, som Copenhagen Economics lavede for Udenrigsministeriet i 2013, viser samtidig, at den økonomiske effekt af en frihandelsaftale med Japan for Danmark kunne overgå effekten af en aftale med USA.
MEALS
 
¤
 
¤
03.07.2017 | Fødevarekontrollen får et stort regel eftersyn. Esben Lunde Larsen har bedt Fødevarestyrelsens kontrolkorps om at medvirke til at få bugt med meningsløse regler i fødevarekontrollen. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har netop varslet en større gennemgang af reglerne for fødevarekontrollen, skriver ministeriet i en nylig pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen har derfor etableret en postkasse, der skal samle idéer & forbedringsforslag op, og til efteråret sendes alle medarbejderforslag til ministeren, der så kan se på, hvilke regler han vil sanere.

"Jeg var for nylig med på fødevarekontrol for at få et indtryk af dette meget vigtige arbejde. Besøget gav mig idéen til at indsamle gode idéer og forbedringsforslag direkte fra de tilsynsførende. Derfor har jeg bedt dem om hjælp til at få ryddet op," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Der gennemføres årligt over 62.000 kontroller i fødevarevirksomhederne, af 280 tilsynsførende i Fødevarestyrelsen.

"Både for virksomhederne og samfundsøkonomien er det ukorrekt, hvis vi har regler, som ikke gavner forbruger- og fødevaresikkerheden. De folk, som har kontakten med virksomhederne i dagligdagen, ved bedst, hvor problemerne kan være, og dem glæder jeg mig til at høre fra," siger Esben
Lunde Larsen.

Det er alt i alt en god idé mener også Dansk Indsustri:¤ Initiativet fra Miljø- og fødevareministeren imødeses med stor glæde hos DI Fødevarer.

Vi taler jævnligt med Fødevarestyrelsen og byder ind med de mange eksempler på regler, som kan få virksomhederne til at gå op i en spids, og vi stiller derfor gerne op i denne sammenhæng for at drøfte meningsløse benspænd, som fødevarevirksomhederne dagligt skal bruge ressourcer på at navigere uden om," siger branchedirektør Leif Nielsen.

-Måske skulle andre ministre gå samme vej som Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Dét er sikkert ikke småting, der vil kunne komme ud af sådan en hovedrenrøring.
MEALS
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?