133 ÅR GAMMEL ØL PÅ VEJ I HANDLEN
24-08-2017 | 1883 er Carlsbergs blot anden nye ølvariant de sidste 20 år. Under en oprydning i nogle kælderlokaler i Carlsbergbyen fandt nogle medarbejdere fra Carlsberg en kasse med 133 år gammelt øl. Øllen var lavet på den første industrielle gærstamme, som Carlsberg havde opfundet som alternativ til de ustyrlige, besværlige vildgærblandinger, man brugte.
Med den opdagelse fik Carlsbergs forskningsafdeling genskabt gærkulturen, og de har så godt som muligt genskabt den oprindelige opskrift og frembragt de oprindelige råmaterialer. Det kom der en særlig
24-08-2017 | 1883 er Carlsbergs blot anden nye ølvariant de sidste 20 år. Under en oprydning i nogle kælderlokaler i Carlsbergbyen fandt nogle medarbejdere fra Carlsberg en kasse med 133 år gammelt øl. Øllen var lavet på den første industrielle gærstamme, som Carlsberg havde opfundet som alternativ til de ustyrlige, besværlige vildgærblandinger, man brugte.
Med den opdagelse fik Carlsbergs forskningsafdeling genskabt gærkulturen, og de har så godt som muligt genskabt den oprindelige opskrift og frembragt de oprindelige råmaterialer. Det kom der en særlig
Re-Brew ud af, som sidste år blev præsenteret i et stærkt begrænset oplag. Resultatet var en slags tidsmaskine til vores forfædres ølunivers og et indblik i, hvordan øllet smagte tilbage i 1883. Øllen var mørk og fyldig, med masser af frugt, noter af fyrretræ og en frisk bitterhed.
Der har været en vis interesse for øllen og grundet det begrænsede oplag, er det ganske få, der har haft fornøjelsen af øllen. Derfor har det været naturligt for virksomheden at arbejde videre med projektet, hvilket resulterer i, at Carlsberg snart kan introducere markedet for en ny ølvariant under sit eget hovedmærke Carlsberg.
Øllen hedder slet og ret 1883 og er brygget med den originale gær, men for at kunne masseproducere øllen har man valgt at bruge en anden bygsort, da det ellers ville blive urentabelt. Modsat den oprindelige Re-Brew som var en tung, sødmefuld øl med en høj alkoholprocent, har man også valgt at skrue ned for styrken, så den kommer ned i et leje som vi kender det fra pilsneren. Derudover er der skruet lidt op for kulsyren , og resultatet bliver en mere frisk og let tilgængelig øl som passer til en flot sommerdag.
FødervareFOKUS
Der har været en vis interesse for øllen og grundet det begrænsede oplag, er det ganske få, der har haft fornøjelsen af øllen. Derfor har det været naturligt for virksomheden at arbejde videre med projektet, hvilket resulterer i, at Carlsberg snart kan introducere markedet for en ny ølvariant under sit eget hovedmærke Carlsberg.
Øllen hedder slet og ret 1883 og er brygget med den originale gær, men for at kunne masseproducere øllen har man valgt at bruge en anden bygsort, da det ellers ville blive urentabelt. Modsat den oprindelige Re-Brew som var en tung, sødmefuld øl med en høj alkoholprocent, har man også valgt at skrue ned for styrken, så den kommer ned i et leje som vi kender det fra pilsneren. Derudover er der skruet lidt op for kulsyren , og resultatet bliver en mere frisk og let tilgængelig øl som passer til en flot sommerdag.
FødervareFOKUS
Dansk Cater rationaliserer
23-08-2017 | Dansk Cater ønsker tydeligere fokus på¤ Østdanmark. Det skal ske i håb om at få konsolideret driften på Sjælland. Derfor har man nu besluttet at flytte to lagre, og dét vil give en række driftsfordele, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Flytningen betyder, at lageret i Slagelse flytter¤sit til AB Catering København og lageret i Nykøbing Falster til BC Catering Roskilde. Man forventer bedre at kunne opfylde det store potentiale i region Sjælland og i Storkøbenhavn, og med brugen af ny teknologi indenfor lagerstyring og yderst effektive bestillingsmuligheder kan vi tilbyde flere kunder et større vareudbud, mere inspiration og endnu større tilfredshed.
Den optimerede lagerstyring og -kapacitet for AB Catering København og BC Catering Roskilde gør det muligt, at de kan tilbyde kunderne et mere omfattende sortiment og en mere fleksibel service.
"For hele regionen har det været en afvejning af den fremtidige kapacitet og hvor de fremtidige investeringer skal foretages, som har båret overvejelserne om strukturændringerne.
Det er naturligvis vores forhåbning, at en stor del af medarbejderne fra Slagelse og Nykøbing Falster vil flytte med, men det vil utvivlsom også betyde, at der bliver et antal, vi ikke mere kan tilbyde ansættelse.
23-08-2017 | Dansk Cater ønsker tydeligere fokus på¤ Østdanmark. Det skal ske i håb om at få konsolideret driften på Sjælland. Derfor har man nu besluttet at flytte to lagre, og dét vil give en række driftsfordele, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Flytningen betyder, at lageret i Slagelse flytter¤sit til AB Catering København og lageret i Nykøbing Falster til BC Catering Roskilde. Man forventer bedre at kunne opfylde det store potentiale i region Sjælland og i Storkøbenhavn, og med brugen af ny teknologi indenfor lagerstyring og yderst effektive bestillingsmuligheder kan vi tilbyde flere kunder et større vareudbud, mere inspiration og endnu større tilfredshed.
Den optimerede lagerstyring og -kapacitet for AB Catering København og BC Catering Roskilde gør det muligt, at de kan tilbyde kunderne et mere omfattende sortiment og en mere fleksibel service.
"For hele regionen har det været en afvejning af den fremtidige kapacitet og hvor de fremtidige investeringer skal foretages, som har båret overvejelserne om strukturændringerne.
Det er naturligvis vores forhåbning, at en stor del af medarbejderne fra Slagelse og Nykøbing Falster vil flytte med, men det vil utvivlsom også betyde, at der bliver et antal, vi ikke mere kan tilbyde ansættelse.
MEALS
Svin bliver til gris
22-08-2017 | Fortrinsvis de unge forbrugere kan ikke lide at høre ordet svin, og derfor vil ordet svin ikke mere være at finde i forbindelse med køb af kød.
Nu skal man i stedet sig: mørbrad af gris grisemørbrad, grisekam eller grisekotelet.
Væn dig til, at du snart skal til at sige mørbrad af gris og kotelet af gris. Det er fordi branchen og detailhandelen er blevet enige om at udfase brugen af ordet svin i forbindelse med kød og erstatte det med gris.
Forbrugere vil kunne læse ordet gris på kødpakkerne i stedet for svin fra begyndelsen af 2018!
22-08-2017 | Fortrinsvis de unge forbrugere kan ikke lide at høre ordet svin, og derfor vil ordet svin ikke mere være at finde i forbindelse med køb af kød.
Nu skal man i stedet sig: mørbrad af gris grisemørbrad, grisekam eller grisekotelet.
Væn dig til, at du snart skal til at sige mørbrad af gris og kotelet af gris. Det er fordi branchen og detailhandelen er blevet enige om at udfase brugen af ordet svin i forbindelse med kød og erstatte det med gris.
Forbrugere vil kunne læse ordet gris på kødpakkerne i stedet for svin fra begyndelsen af 2018!
MEALS
Holder det, at lokale fødevarer er bedst?
21-08-2017 | Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forventninger til lokale fødevarer, men lever varerne op til det?
Lokale fødevarer har en bedre kvalitet, med mindre at der fx er tale om grøntsager, der er dyrket på en jord, der er mere lokal end den er egnet som landbrugsjord. Fx er jorden ved lammefjorden med fødevareeksperten Jesper Zeihlunds ord som at dyrke i en kompostbunke, og så heldige er det ikke alle egne, der er.
Lokale fødevarer kommer fra nærområdet, med mindre at der er tale om et produkt med mange ingredienser, som ikke alle findes i nærområdet. Det kan godt være at bærrene i syltetøjet fra gårdsalget er lokale, men hvad med sukkeret og vaniljen? Eller hvad nu, hvis man anskuer det lokale historisk, så stammer hverken kartofler eller gulerødder fra Danmark.
Lokale fødevarer er mere klimavenlige, med mindre at de er dyrket i store drivhuse, der kræver meget energi at holde varme året rundt, eller du skal køre 15 kilometer fra gårdbutik til gårdbutik for at fylde kurven med varer. Så er CO 2-regnskabet ikke nødvendigvis så flot. Der kan også gå noget tabt, når små producenter skal fragte forskellige ingredienser rundt mellem sig til småskala-produktion, i stedet for, at det hele bare bliver kørt til et stort centrallager i en lastbil.
Lokale fødevarer er mere sikre, fordi du ved, hvor de kommer fra. Med mindre at jordbærrene, du køber ved landevejen i virkeligheden er hentet i det lokale supermarked, og hvis ikke, ved man så mere om de ting, man samler op ved landevejen, end dem der står i supermarkedet, eller man får på en restaurant?
Holder det?
21-08-2017 | Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forventninger til lokale fødevarer, men lever varerne op til det?
Lokale fødevarer har en bedre kvalitet, med mindre at der fx er tale om grøntsager, der er dyrket på en jord, der er mere lokal end den er egnet som landbrugsjord. Fx er jorden ved lammefjorden med fødevareeksperten Jesper Zeihlunds ord som at dyrke i en kompostbunke, og så heldige er det ikke alle egne, der er.
Lokale fødevarer kommer fra nærområdet, med mindre at der er tale om et produkt med mange ingredienser, som ikke alle findes i nærområdet. Det kan godt være at bærrene i syltetøjet fra gårdsalget er lokale, men hvad med sukkeret og vaniljen? Eller hvad nu, hvis man anskuer det lokale historisk, så stammer hverken kartofler eller gulerødder fra Danmark.
Lokale fødevarer er mere klimavenlige, med mindre at de er dyrket i store drivhuse, der kræver meget energi at holde varme året rundt, eller du skal køre 15 kilometer fra gårdbutik til gårdbutik for at fylde kurven med varer. Så er CO 2-regnskabet ikke nødvendigvis så flot. Der kan også gå noget tabt, når små producenter skal fragte forskellige ingredienser rundt mellem sig til småskala-produktion, i stedet for, at det hele bare bliver kørt til et stort centrallager i en lastbil.
Lokale fødevarer er mere sikre, fordi du ved, hvor de kommer fra. Med mindre at jordbærrene, du køber ved landevejen i virkeligheden er hentet i det lokale supermarked, og hvis ikke, ved man så mere om de ting, man samler op ved landevejen, end dem der står i supermarkedet, eller man får på en restaurant?
Holder det?
MEALS
PRESSEN & POSTEN
Landsholdet tabte i madkamp. Og svenskerne trak sig sejrrigt ud af mandagens gastronomiske landskamp mod Danmark på Hotel Crowne Plaza. Der skulle forberedes en treretters menu til 110 personer på seks timer, og det var fastsat, hvad der skulle indgå i hver af retterne. (MEALS)
Jorden brænder under DR. For at mildne luften har DR¤ generaldirektør Maria Rørbye Rønn fremlagt en plan, hvor hun bebuder, at op til 65 medarbejdere¤må forlade DR. Dertil skulle komme andre besparelser, så hele planen skulle beløbe sig til ca. 100 millioner kroner årligt. Planen må anses for utilstrækkelig til at imødekomme de politiske krav. (MEALS)
Carlsbergs topchef blander sig i diskussionen om specialøl. Det vil være omsonst og ude af trit med, hvad der er kernen i god specialøl, hvis mange små bryggeriers ønske om at definere, hvad der er specialøl gennem et nyt mærke bliver en realitet. Det mener Carlsbergs topchef, der i stedet vil udvide samarbejdet mellem ølkoncernen og de små bryggerier.
(Fødevare-Watch)
Jorden brænder under DR. For at mildne luften har DR¤ generaldirektør Maria Rørbye Rønn fremlagt en plan, hvor hun bebuder, at op til 65 medarbejdere¤må forlade DR. Dertil skulle komme andre besparelser, så hele planen skulle beløbe sig til ca. 100 millioner kroner årligt. Planen må anses for utilstrækkelig til at imødekomme de politiske krav. (MEALS)
Carlsbergs topchef blander sig i diskussionen om specialøl. Det vil være omsonst og ude af trit med, hvad der er kernen i god specialøl, hvis mange små bryggeriers ønske om at definere, hvad der er specialøl gennem et nyt mærke bliver en realitet. Det mener Carlsbergs topchef, der i stedet vil udvide samarbejdet mellem ølkoncernen og de små bryggerier.
(Fødevare-Watch)
En ellers kvotekritisk opposition S, DF, R, SF fordobler statens frist for at opsige storfiskernes kvoter. Begrundelsen er, at give mere tryghed til erhvervet. Erhvervsfiskerne med de største kvoter fik i april fordoblet statens frist for at opsige kvoterne fra 8 til 16 år. Logikken for premieringen siger DF's ordfører Ib Poulsen er at gøre det nemmere for fiskere at låne til fordelagtige vilkår? (MEALS)
De unge elsker LA og dropper S,V,DF. Liberal Alliance er suverænt største parti blandt de unge!! Socialdemokratiet vil med deres uforstandige negative holdninger til fx Danmarks globale muligheder for fremtiden få svært ved at¤ komme ind i kampen om de unge vælgere! En spritny¤ vælgerundersøgelse i Altinget for 18 - 24 årige viser kun 13,4% tilslutning til partiet. Venstre kun 12,3% og DF kun 12,3%. (MEALS)
De unge elsker LA og dropper S,V,DF. Liberal Alliance er suverænt største parti blandt de unge!! Socialdemokratiet vil med deres uforstandige negative holdninger til fx Danmarks globale muligheder for fremtiden få svært ved at¤ komme ind i kampen om de unge vælgere! En spritny¤ vælgerundersøgelse i Altinget for 18 - 24 årige viser kun 13,4% tilslutning til partiet. Venstre kun 12,3% og DF kun 12,3%. (MEALS)
Københavns ældste café og måske berømteste er lukket. Ejeren af Café Sommersko lukker på grund af faldende omsætning. Og tilføjer også af forkerte ledelsesmæssige beslutninger. Efter 41 år lukker Café Sommersko, som udover at være den også er den ældste café i København er den ældste af slagsen i Norden. (MEALS)
Der har været gang i døren mod UD hos Carlsberg. Siden topchef Cees't Hart tiltrådte i sommeren 2015, er den såkaldte Ex-com blevet reduceret med 30 procent. Blandt andet er hele topledelsen skiftet ud! (MEALS)
362 polske Netto butikker undgår særskat.¤ Dansk Supermarked & Netto kan ånde lettet op, da de kan konstatere, at der alligevel ikke kommer nogen polsk særskat på udenlandske supermarkeder! Kommissionen har nemlig kendt den varslede polske særskat på udenlandske supermarkeder for ulovlig. (MEALS)
Der har været gang i døren mod UD hos Carlsberg. Siden topchef Cees't Hart tiltrådte i sommeren 2015, er den såkaldte Ex-com blevet reduceret med 30 procent. Blandt andet er hele topledelsen skiftet ud! (MEALS)
362 polske Netto butikker undgår særskat.¤ Dansk Supermarked & Netto kan ånde lettet op, da de kan konstatere, at der alligevel ikke kommer nogen polsk særskat på udenlandske supermarkeder! Kommissionen har nemlig kendt den varslede polske særskat på udenlandske supermarkeder for ulovlig. (MEALS)
Kvotehul blev negliseret. Allerede i 2012 blev Mette Gjerskov (S) tydeligt advaret om et lukrativt hul i kvotereglerne. Fiskeriforskeren Jeppe Høst sendte nemlig en utvetydig mail til fødevareminister Mette Gjerskov (S) om, at de nye kvoteregler fra foråret 2012 ikke ville fungere efter den politiske hensigt! Han advarede også om, at reglerne ville give mulighed for særdeles kreative omgåelser af lovens hensigt om ikke at samle fiskekvoter på få hænder! (MEALS)
Lars Seier Christensen. Saxo banks medstifter ejer i forvejen Michelin restauranten Geranium og burgerkæden Juicy Burger, har nu også involveret sig i den københavnske restaurant Alchemist. Restauranten er kendt for eksperimenterende madlavning. (MEALS)
Indisk minister deltager i fødevaretopmøde i København.¤Harsimrat Kaur Badal, kommer til at deltage i fødevaretopmødet World Food Summit - Better Food for More People 24.-25. august. Indiens minister for fødevareindustrien Harsimrat Kaur Badal skal være key note-taler til topmødet. (MEALS)
Airbnb størst i Aarhus. 2600 aktive værter og over 150.000 overnatninger i år er Airbnb den største enkeltudbyder af overnatninger i Aarhus, og dét er ikke uden grund til bekymring hos hotellerne. Tilmed ser man samme udvikling overalt i landet! Horesta kan med rette fremføre, at Airbnb IKKE har de samme godkendelsesregler som fx hotellerne. (MEALS)
Fødevareeksport som aldrig før. Den forventes at nå rekord på 163 milliarder kroner i 2017. Virksomhederne i den danske fødevareindustri rider på en bølge af økonomisk vækst på deres eksportmarkeder, og det vil kunne udløse¤rekordsalg i år. (L&F)
Lars Seier Christensen. Saxo banks medstifter ejer i forvejen Michelin restauranten Geranium og burgerkæden Juicy Burger, har nu også involveret sig i den københavnske restaurant Alchemist. Restauranten er kendt for eksperimenterende madlavning. (MEALS)
Indisk minister deltager i fødevaretopmøde i København.¤Harsimrat Kaur Badal, kommer til at deltage i fødevaretopmødet World Food Summit - Better Food for More People 24.-25. august. Indiens minister for fødevareindustrien Harsimrat Kaur Badal skal være key note-taler til topmødet. (MEALS)
Airbnb størst i Aarhus. 2600 aktive værter og over 150.000 overnatninger i år er Airbnb den største enkeltudbyder af overnatninger i Aarhus, og dét er ikke uden grund til bekymring hos hotellerne. Tilmed ser man samme udvikling overalt i landet! Horesta kan med rette fremføre, at Airbnb IKKE har de samme godkendelsesregler som fx hotellerne. (MEALS)
Fødevareeksport som aldrig før. Den forventes at nå rekord på 163 milliarder kroner i 2017. Virksomhederne i den danske fødevareindustri rider på en bølge af økonomisk vækst på deres eksportmarkeder, og det vil kunne udløse¤rekordsalg i år. (L&F)