Amerikanske forskere hævder, at de har udviklet en test, så man kan analysere antioxidantkvaliteten af frugt og grøntsager. De taler om "oxygen radical absorbance capacity" (ORAC).

Testen er udviklet af "The Agricultural Research Service''s Human Nutrition Research Center on Ageing" i Boston.

Ernæringsrådgivere har længe anbefalet, at vi spiste frisk frugt og grønt mindst fire gange dagligt. Nu kan alle være tilfredse, for den formodede gavnlige effekt kan måles og vejes.

Frugt og grønt ORAC* niveau pr. 100 g
*iltradikal optagelsesevne

Frugt
Svesker 5770
Rosiner 2830
Blåbær 2400
Brombær 2036
Jordbær 1540
Hindbær 1220
Blommer 949
Appelsiner 750
Rød grape 739
Kirsebær 670
Grøntsager
Grønkål 1770
Spinat 1260
Rosenkål 980
Lucerne 930
Broccoli 890
Rødbede 840
Rød peber 710
Løg 450
Aubergine 400
Majs 390
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?