Fødevareminister Ritt Bjerregaard har afsløret vinderen af arkitektkonkurrencen om Måltidets Hus. Det blev det rådgivende arkitektfirma WITRAZ. Samtidig blev den ny formand for bestyrelsen for Måltidets Hus præsenteret, og det er kulturchef i Det Kongelige Bibliotek, tidligere kulturminister Jytte Hilden. Måltidets Hus har været undervejs i en årrække, og Jytte Hilden var blandt pionererne, når det drejer sig om at sætte maden på den kulturelle dagsorden. Hun tog i 1995 initiativ til at holde en konference om madkultur og nedsatte en gruppe, der skulle pege på, hvordan madkulturen i Danmark kunne udvikles, og et af forslagene i den forbindelse var, at der blev etableret et Måltidets Hus. Siden har fødevareministeriet taget ansvaret for at udvikle et Måltidets Hus. Undervisningsministeriet har også bidraget ved at udvikle og stå for den tre årige videregående uddannelse til Kulturgastronom, som er omdrejningspunkt for husets aktiviteter. "Jeg er glad for, at Jytte Hilden har påtaget sig opgaven som formand for bestyrelsen, og jeg er sikker på, at Jytte Hilden vil bidrage med kreativitet og skæve tanker i det nye arbejde”, sagde fødevareminister Ritt Bjerregaard ved receptionen. Kvalitet er det gennemgående tema i Måltidets Hus, og derfor er det vigtigt, at de bygninger, som Måltidets Hus skal bo i, signalerer kvalitet. Fem rådgivende arkitektfirmaer har udarbejdet forslag til, hvordan de fire huse i Kødbyen nær Københavns Hovedbanegård kan ombygges og indrettes. I begrundelsen for at vælge WITRAZ lægges der vægt på, at dette firma i høj grad respekterer Kødbyens karakter. WITRAZ har udarbejdet er forslag, der respekterer de bevaringsværdige bygninger ved et funktionelt og arkitektonisk overblik. Vinderforslaget udmærker sig ved at etablere smukke rumligheder med enkle, funktionelle og ligefremme indretninger, hedder det bl.a. i dommerkomiteens bedømmelse. Selve bygningen af Måltidets Hus sker i et samarbejde med Københavns Kommune, der ejer bygningerne. Det forventes, at bygningerne er klar til indflytning i efteråret 2004. Der starter det første hold studerende på uddannelsen til Kulturgastronom. I tiden frem til 2004 skal husets funktioner udvikles. Samtidig vil Måltidets Hus være vært for en række arrangementer om kvalitet og måltider både for den brede offentlighed og i faglige fora. Det næste store arrangement er udstillingen Barnet i Køkkenet, hvor offentligheden og fagfolk kan beskæftige sig med kvalitet og maddannelse, smage på kvalitetsfødevarer, og hvor børn kan lave mad med nogle af Danmarks dygtigste kokke. Arrangementet finder sted i Øksnehallen i København den 5-7. oktober2001.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?