Vi husker godt, at specialforretningerne og kædebutikkerne for nogle år siden sagde, at de havde hørt, at de nye nærbutikker på landets tankstationer havde lidt udvalg; men de var for dyre med dét, de havde, så dér handlede kunderne nok ikke. Blandt andet på grund af denne vildfarelse har de nye nærbutikker fået fred og ro til hele tiden at udvide deres domæne og slået det fast… Tilmed pønser de nye nærbutikker på at tage hånd om endnu flere varegrupper, og man vil, hvis man ellers denne gang er vågen, komme til at opleve mere nyt fra samme kant.
Der er snart ikke den ting, man ikke kan få henne på tanken, dog ikke hytteost, som jeg i går søndag gik forgæves efter, og tilmed har de næsten altid åbent, og endelig er det en myte, at de tager overpris for varerne.
Det er regeringens holdning - i ord, at den ønsker persontrafikken overtaget af den kollektive trafik; men enhver, idiot var vi lige ved at komme til at skrive, ved, at det ville blive en økonomisk katastrofe for landet, hvis bilisterne tog dem på ordet. Politikerne kan i denne henseende roligt spare deres talegaver og fede valgflæsk.
Det er ikke mindre end imponerende, hvad disse tankpassere har fået arrangeret af varer , og kasseterminalen er naturligvis bagest i deres butik, så man tvinges til at gå forbi de bugnende hylder; men succesen beror ikke på kendte fif alene, den skyldes først og fremmest knalddygtig købmandskab, hvor gode dagligvarer er i højsædet. Også inden for frugt og blomster finder man et frisk sortiment. Man forsøger ikke prismæssigt at konkurrere med fx Netto; men ønsker heller ikke at falde i den anden grøft med for dyre varer. Man satser på, at være med på en kundevenlig måde, og det holder stik… selv i dagtimerne, hvor de er omgivet af mange konkurrenter, har de et stort salg af dagligvarer. Det fortæller mere end mange ord, at konceptet er skruet godt sammen. Det viser sig, at der stort set ikke er forskel på kundemønstret for tirsdag, fredag eller søndag. Omkring 75% af kunderne køber også andre ting end brændstof. Hvem kan ikke huske, da de kun solgte benzin samt lidt tilbehør som bilspejle, tændrør og voks, men uden cigaretter, bolcher og sodavand; men i dag har man et sortiment på tusindvis af varenumre. Der er alt fra tændrør til tærter, kolonial, mælk, oksekød, husblas og dyremad. Mange mener ligefrem, også MEALS, at tankstationernes dagligvaresalg vil stige yderligere. Man vil opleve en så kraftig ekspansion, at konkurrenterne hurtigst muligt bør sætte sig mere grundigt - end tidligere - ind i, hvad det er, der pusler henne på disse pladser!
Blot i løbet af et par år vil man mange steder opleve 50% forøgelse af varenumrene, og om kun 5 år vil endnu flere brancher også serviceområder opleve, at det var en velvoksen tiger tankpasseren havde i tanken.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?