Regnbueørreden er en fisk, som egner sig godt til de danske borde. Selv de der føler det som en udfordring og af og til som en fornærmelse, at der er ben i fisk, har det godt med ørreden.
Det er en god portionsfisk, let at rense, let at spise samt anvendelig både som kogt og stegt samt serveret kold på frokostbordet garneret med mayonnaise eller dressing.
Regnbueørreden blev omkring 1880 indført i Danmark, som nu er den største producent af denne delikate smukke fisk. Der findes ca. 400 dambrug herhjemme, som årligt avler 82000 tons, lig 100 millioner fisk, hvilket repræsenterer 475 millioner kr. i omsætning. Størstedelen af fiskene eksporteres til Tyskland og en lille del til Middelhavslandene, som imidlertid selv har oparbejdet en stor industri af fisk i dambrug. Resten går til den danske forbruger, som jo desværre ikke spiser megen fisk. Paradoksalt nok med tanke på den meget store fiskerigdom, som findes i havet omkring Danmark. Årsagen skal måske også søges i det faktum, at fisk ikke længere, som i gamle dage var en billig spise. En ting kan man være sikker på, nemlig at det er sundt at spise fisk, fordi de er fri for sygdomme. I 1989 indførtes nye og ret så skrappe regler for dambrugene. Således vaccineres fiskene, og der anvendes ingen vækstfremmende medikamenter.

Regnbueørreden kan tilberedes på mange måder. Opskrifter kan fås hos fiskehandleren bl.a. på en rillette, som almindeligvis laves af svinekød eller and, men her af varmrøget ørred. Meget delikat, men min favorit er nu stegt ørred med mandelsplitter, brunet smør og nye, kogte gerne friskt opgravede kartofler.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?