Regeringens handlingsprogram for "Bedre mad til ældre” skal sikre, at ældre mennesker får gode oplevelser med mad og måltider. Derfor har man fastlagt en række aktiviteter, som forhåbentlig vil føre hen til handlingsplanens snarlige gennemførelse. Over 125.000 mennesker får hver dag et offentligt måltid mad, og det er derfor meget vigtigt, at staten, kommuner, plejehjem, hjemmeplejen m.v., får tilrettelagt hele forløbet af offentlig bespis-ning bedst muligt.

Èn meget vigtig ting man skal holde sig for øje er, at maden ikke må være for kaloriefattig. Det er derimod gavnligt, for blandt andet at modvirke underernæring, at maden er kalorierig. Filosofien om max 30% fedtkalorier behøver ikke udpræget at gælde for folk langt oppe i årene.
Regeringens planer for god mad til ældre omfatter 11 punkter:

  • Forskningsprojekt som skal skaffe ny viden om spisemiljøet.
  • Udviklingspulje på 20 mio. kr. over to år til kommunale projekter, der vedrører ernæringsmæssige og sociale aspekter af måltidet.
  • Præmieringsordning med fem priser á 20.000 kr. til projekter, der har fokus på måltidets sociale elementer.
  • Inspirationspjece med gode eksempler på mad til ældre.
  • Pulje på 25 mio. kr. til grønne indkøbsaftaler, herunder økologisk omstilling.
  • Projektdatabase, hvor kommuner kan lægge projektbeskrivelser ind.
  • Genoptryk af tidligere udgivet materiale.
  • Undervisningsmateriale om ”God mad giver livsglæde”.
  • Dialogforum af styrelser og faglige organisationer.
  • Konference i september 2001 for kommunale beslutningstagere.
  • Debat om betydningen af selv at kunne have ansvaret for indkøb og tilberedning.

Initiativerne lyder spændende, men det er vores indtryk, at det med alle de foranstaltninger kan, omend ikke hundrede år og en halv dag, tage temmelig lang tid, før det kan ses og smages for de ældre.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?