I alt 10.091 fagfolk satte ny besøgsrekord på Skandinaviens hidtil største fagmesse for fødevareteknologi, FoodTech Scandinavia 2001, der fandt sted sideløbende med den årlige Landsmejeriudstilling, hvor langt over 1000 mejeriprodukter udstilles og bedømmes.

Messen har nu været holdt tre gange og har vist konstant fremgang på alle områder. Med 325 udstillere, heraf næsten 10% fra udlandet, og 1090 udenlandske besøgende fra 45 lande har FoodTech Scandinavia nu for alvor markeret sig som international messe med et stort potentiale til en fortsat positiv udvikling.

Dansk fødevareteknologi er efterspurgt i hele verden, og det er virkelig seriøse fagfolk og indkøbere, der har besøgt denne messe.

Fagmessen understregede på fortrinlig vis den nødvendige sammenhæng mellem forbrugerkravene til sunde, sikre og velsmagende fødevarer til konkurrencedygtige priser og den bedste og mest moderne teknologi. Danmark har mange virksomheder, som formår at skabe denne uundværlige teknologi, og derfor skulle der være gode muligheder for øget eksport på området.

Den nyindstiftede hæderspris The FoodTech Innovation Award gik til Festo. Det drejer sig om en pneumatisk muskel, der med en meget høj trækkraft er beregnet til at løfte, trække, skubbe eller dreje emner, som kan anvendes i både fødevareindustrien og alle andre industrigrene.

Landsmejeriudstillingens vindere blev for smør Varde Mejeri med 250 gram saltet Lurmærket. Det var sjette år i træk, det vestjyske mejeri vandt denne konkurrence!

Ost gik til Aars mejeri med en 45+ Emmenthaler. Konsummælksprodukter gik til Tyrstrup Mejeri med tykmælk. Blandingsprodukter gik til Esbjerg Mejeri med softice-mix.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?