Gobelinerne som blev ophængt i riddersalen på Christiansborg i forbindelse med hendes Majestæts 60 årige fødselsdag har givet Prins Henrik inspiration til at fremstille en vin med navnet Gobelin.

Årgang 1998 - nummer to i rækken - blev forleden præsenteret hos Kjær & Sommerfeldt af selveste H:K:H: Prins Henrik fulgt af Kronprins Frederik og Prins Joachim, hvilket skete under hyggelige former, hvor der blev snakket vin med stor saglighed sammen med de fremmødte vinjournalister.

Vinen er fremstillet på Prinsens slot Caix i Cahors. Den er fremstillet på druen Auxerrois, lokalt kaldet Cot og andre steder Malbec. Kun de ældste vinstokke er anvendt, hvilket giver et lille udbytte, men høj kvalitet. Det er vin, som ikke behøver lang tid på flaske, men kan drikkes indenfor de næste 4-5 år. Det er en mørk dybrød vin, kraftig og med god frugt fx solbær. En både saftig og velsmagende mundfuld.

Den er behandlet med stor omsorg, og blandt andet fortalte en afslappet og smilende Prins Henrik om de forsøg med fem forskellige træsorter til fadene, som er foretaget i kældrene på Caix. Meget er i øvrigt sket, hvad højnelse af kvalitet angår, siden slottet Caix blev overtaget af den kongelige familie.

Af årgang 1998 er der produceret 6000 flasker, hvoraf 2400 sælges i Danmark. Flasken prydes af en etiket med en Gobelin forestillende de to unge prinser. Prisen er 199 kr. pr. flaske, og der medfølger en reproduktion i A 4 format lige til at hænge på væggen.

Den første årgang, 1996 på 3000 flasker blev revet væk.

Gobelin vil sikkert blive et samlerobjekt, idet der hvert år indtil 2010 vil udkomme en vin med en ny Gobelinetiket.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?