Det er ikke nogen nem opgave at undervise i madlavning, forholde sig til fagbøger & opskrifter og i det hele taget at være med til frembringelse af måltider.
Årsagen er, at der hele tiden foregår nedlæggelse af madlavningsmetoder, som ellers har været gældende i mange år.
Vi er naturligvis ikke modstandere af nye landvindinger på madlavningsområdet, men i øjeblikket er der vist gået inflation i nye metoder.
Blækket er knapt nok tørt i en artikel om en undersøgelse, som anbefaler fedtstoffråds ved stegning, før vi får information om, at ernærings- og husholdningsøkonom Camilla Bejerholm, Slagteriernes Forskningsinstitut, ved en undersøgelse har fundet ud af, at stegen ikke behøver hviletid, før den skæres ud!
Camilla Bejerholm siger i en pressemeddelelse, at man har interesseret sig for smag, saftighed og mørhed samt udseende, og undersøgelsen er lavet på et antal svinekamme, der er stegt ens til en centrumtemperatur på 65 grader.
Halvdelen af dem er så skåret ud med det samme, og den anden halvdel har hvilet i 20 minutter, inden de blev skåret ud.
Når det gælder kødets smag, saftighed og mørhed, er der ingen reel forskel på de stege, der har hvilet og de, der udskæres med det samme.
Det er på den baggrund, at man nu konkluderer, at hviletiden IKKE forbedrer spisekvaliteten.
Tid er en vigtig faktor i et køkken, uanset om det er et storkøkken, restaurant eller privat.
Denne undersøgelse viser, at der er ikke er grund til at spilde tiden med til at lade kødet stå og hvile!