De gode gamle købmænd sagde: "Kunden har altid ret".
Når forbrugerne mere og mere vil have FRIEsvin, så har producenterne bare at stå ret og sige javel.
Det gør producenterne sandelig også, for alene i år bliver der sluppet over 50.000 flere grise ud i det fri. Det beror på en aftale mellem selskabet Friland A/S og detailkæden SuperBest.

Friland skal levere kød til samtlige 180 SuperBest butikker, og det betyder frilandsproduktionen på svin skal fordobles.

Det bør Friland A/S også sagtens kunne efterkomme, nu da de i hovedsagen er sluset ind under Danish Crown, og derved har fået dette gigant slagteris faciliteter til rådighed. Friland A/S mærker også stor eksportfremgang. Også her har det betydning, at man har gigant slagteriets salgsapparat til sin rådighed.

Frilands produktion af økologisk svinekød er øget 40 procent det seneste år. Denne fremgang er skabt på eksportmarkederne, da salget i Danmark er ca. uændret.

Dette forhold kan skyldes, at man i Danmark har haft en indgående diskussion om dioxinindhold i ØKOdyr. Undersøgelser både i Danmark, USA og Tyskland viser, at økologiske svin, kyllinger og æg indeholder næsten dobbelt så meget dioxin som fra traditionelle landbrug. Disse antagelser er fuldt bekræftet af Veterinær- og Fødevaredirektoratet herhjemme.

Der har ofte været flere røster fremme om betimeligheden, ved at der gives statstilskud til økologer, når økologerne leverer fødevarer med det største indhold af dioxin.
Man kan vel, som det siges, ikke være tjent med en driftsform, som fordobler indholdet af dioxin i fødevarerne.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?