For 4 år siden startede et nyt og spændende samarbejde mellem forbrugerne, forskningen, rådgivningen, producenterne og detailhandlen, skriver internet nyhedsbrevet Kokkeleg.

Formålet er at højne kvaliteten af danske frugter og grønsager og få forbrugerne til at spise flere af dem.

Samarbejdet har skabt en masse ideer til udvikling og forskning inden for området, og der er i alt igangsat 10 forskningsprojekter, hvoraf nogle nu er gennemført. Samlet er der afsat 50 millioner kroner, og heraf stammer de 30 millioner kroner fra Direktoratet for Fødevare Erhverv, 10 fra erhvervet og 10 fra de deltagende forskningsinstitutioner.

Bedre kvalitet af danske frugter og grønsager er nøglebegrebet for forsknings- og udviklingsprogrammet. Det handler om dyrkningssystemer, udvikling af resistente sorter, smag, og det hyldeliv som frugt og grønsager udsættes for inden de når forbrugeren. Hertil kommer at bevare de naturlige indholdsstoffer i forarbejdet frugt og grønt, at kortlægge de sundhedsfremmende stoffer; men det mest spændende ved samarbejdet er måske, at man i høj grad prøver at tage udgangspunkt i forbrugernes forventninger til danskproduceret frugt og grønt. Hvad er det for et sortiment, forbrugeren ønsker, hvad er det for en smagsoplevelse, de ser frem til og hvad er det for miljømæssige krav, de stiller til dansk frugt og grønt.

Forskningsprogrammet fortsætter indtil år 2004, men der er indtil videre flere spændende resultater på bordet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?