Der fremføres ofte kritik af maden i landets kantiner. Kritikken er - trods mangler i vore kantiner - skudt over målet.

I en undersøgelse for 24 lande - bragt i Ugebrevet MEALS 5/2002 - indtog Danmark en 9. plads. 
Det var i denne undersøgelse - som i de foregående - ikke udpræget madsiden, som trak Danmark ned, men endnu engang køkken- og spiseindretningen. Der er åbenbart ikke penge til at være helt fremme på dette område. Eller er det køkken- og inventarfirmaerne, som ikke er vakse nok med at demonstrere?

USA sidder hver gang på førstepladsen, og det må de andre lande åbenbart lære at leve med.

Noget af det vigtigste er, at man hele tiden er ajour med fagstof. Viden styrker som bekendt forretningen.

Inden for kokke, bagere, smørrebrødsjomfruer, køkkenassistenter, tjenere m.v. findes der utallige fagbøger og rapporter, som er til stor gavn ved planlægning og drift.
Forlaget MEALS forhandler cirka 300 titler fagbøger og rapporter!

Fagbøger koster så små penge, at blot et enkelt godt tip, vil være alle pengene værd - og mere til.

Det kan godt være, at mange ledere føler, at de er for rutinerede til at læse råd og vejledninger. Til gengæld vil personalet være henrykte for at få mere og mere viden.
Måske fordi de ønsker at få foden under eget bord - og så skal de helst vide "alt".

Mange steder er det virksomhederne, som ejer og betaler med til kantinens drift, og derfor har de også et vist krav på, at de får det bedst mulige for deres penge. I denne forbindelse hører det sandelig med, at personalet er ajour med faglig viden.

MEALS har foretaget en ny undersøgelse - sidste gang var ugebrev 43/2000 - af personalesammensætningen i 100 kantiner i virksomheder med 200-300 medarbejdere:

Kok 38
Køkkenleder 84
Køkkenassistent 232
Smørrebrødsjomfru 6
Bager 5
Slagter 14
Ufaglært 432
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?