Forskere - ikke mindst i Amerika - arbejder ihærdigt på at fremdrive en genmodificeret hvedesort, der kan bekæmpe kræft i tyktarmen.

Hvedekornet indeholder antioxidanter, der bekæmper kroppens frie radikaler, og forskere har identificeret en variant, der fra naturens hånd indeholder store mængder antioxidanter, og de håber snart at kunne producere genmodificerede typer af hvedekornet.

Der findes allerede flere typer hvedekorn, der indeholder godt med antioxidanter.

De kan dyrkes nu, og de kan sagtens bruges i brødlavning.

Man regner med, at det genmodificerede korn vil indeholde endnu større antal antioxidanter.

Forskerne vil ikke ændre på kornet således, at det kan dyrkes under besværlige omstændigheder, som er realiteten for de fleste GMO-planter; men vil modificere kornet således, at det producerer mere af det stof, der kan bekæmpe sygdomme som kræft.

Ved modificeringen vil kornet producere mere af stoffet orthophenol, der er en antioxidant.

Kilde: bbc.co.uk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?