I over ti år har diskussionen kørt i folketinget, organisationer & foreninger og i befolkningen om pesticiders farlighed. 
Kunstige pesticider har været anvendt i landbruget i over 50 år og heldigvis er ingen endnu påviseligt blevet syg eller er død af disse pesticider.

Det siges ofte, at man må håndhæve forsigtighedsprincippet om pesticider for at sikre, at vore børn og børnebørn ikke bliver syge af vort drikkevand.

Da der nu er gået over 50 år, og ingen børn og børnebørn fra denne periode påviseligt er blevet syge af pesticider, så må tiden være inde til at få eftertjekket farligheden ved landbrugets anvendelse af pesticider.

Forsigtighedsprincippet skal man grundlæggende være yderst forsigtig med bare at anvende. Det har i mange tilfælde ubegrundet åbnet for handelskrig mod firmaer og deres produkter.

Fødevareministeren har netop sendt en status for pesticidhandlingsplan II til Folketingets Fødevareudvalg. Planen indeholder en række mål for nedsættelse af pesticidforbruget i jordbrugserhvervet - bl.a. skal antallet af behandlinger med pesticider begrænses, antallet af økologisk drevne arealer øges og sprøjtefrie randzoner etableres.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel siger, at økologerne har bidraget positivt med øget omlægning, men skal dog gerne komme endnu længere.

Hendes forgænger Ritt Bjerregaard mente, at målet for økologiske bedrifter skulle være mindst 50 procent.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?