I årevis har Karolines Køkken og Kødbranchens Fællesråd opfordret, opfordret og atter opfordret danske forbrugere til at putte danske mejerivarer og dansk kød i indkøbskurven.
Der er omdelt utallige bøger og brochurer i millionoplag og pressen er blevet indbudt til pressemøde efter pressemøde for at bakke op om danske mejerivarer og dansk kød.
Men når disse foreninger så selv er ude at købe ind, hvad oplever man så...
I disse dage udsender Karolines Køkken & Kødbranchens Fællesråd opskriftshæftet "Til festlige lejligheder".
På første side i brochuren er bryllup valgt. Muligvis for også at gøre opmærksom på den nylig opståede tætte forbindelse mellem de to foreninger. Det er nemlig - så vidt vides - første gang, at de to foreninger har været forenet om noget væsentligt; men nu har klokkerne altså bimlet.
Ved gennemgang af retterne om kød bemærker man meget overraskende, at Karoline og Kødbranchen ved alle kødretter anbefaler op til en halv times hviletid.
Nu har der ellers i månedsvis været ført kampagner land & rige rundt for at fastslå, at hviletid for kød er overflødig.
Husmoderen, kokken, økonomaen mv er vist godt træt af at høre på de flaksende budskaber, der hele tiden lukkes ud.
Går man opskrifterne efter i sømmene, så er forslagene og retterne som sædvanlig, når Karoline er ved gryderne, fortræffelige.
I betragtning af, at det er retter til fest og lidt farver, så er fedtenergiprocenterne ikke særlig høje.
I gennemsnit for alle retter kun 45 procent. Det er flot klaret for denne type mad.
Hvad der derimod ikke er så flot klaret, når man tænker på foreningernes kampagner for deres produkter, er, at de selv fravælger dansk, når de køber ind.
...Fx er brochuren - og muligvis også tidligere publikationer - trykt i Italien.
Ikke fordi vi har noget imod udenlandske trykkerier; men dansk på dette område har sædvanligvis en fin standard og kan sædvanligvis også klare sig på prisen.
Vi opfordrer de iøvrigt værdsatte foreninger til ikke at tale med to tunger.