1 gram fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som 1 gram kulhydrat eller protein. 
Spiser man sig mæt i noget andet end fedt, sparer man med andre ord mange kalorier. 
Man skal passe på med blindt at tro på, at man bliver slank af at skifte fede- og sukkerholdige madvarer ud med light & let produkter.

Tværtimod er fx light salatdressinger og sukkerreducerende læskedrikke for de fleste overflødige i slankemæssig forstand.

En af forklaringerne er, at forbrugerne udsætter sig selv for et psykologisk puds, da man let bilder sig ind, at man kan tillade sig at spise større mængder af den fedt- og sukkerreducerende vare.

Men den allervigste forklaring er, at kroppen automatisk prøver at kompensere for de færre kalorier ved at appetitregulere.

Lightspiseren bliver afgjort hurtigt sulten igen. Man bør være opmærksom på, at lightvarerne langtfra er fedtfattige. Der er ikke stor forskel på fedtenergiprocenten i light varen og den almindelige vare. Desuden er fedtindholdet i mange light produkter reduceret ved, at producenten har fortyndet den almindelige vare med vand.

Det er et stort spørgsmål, om det overhovedet har nogen effekt at spise light?

I stedet bør man nok hellere spise mindre af den reelle vare frem for at købe noget dyrt vand!

Ønsker man fedtfattige produkter, skal man generelt ikke - light eller ikke light - putte remoulade, salater, smøreoste, creme fraiche, mayonnaise, margarine, kiks, sødmælk i indkøbsvognen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?