Skal man eller skal man ikke tage kosttilskud. 
Diskussionen har bølget frem og tilbage i den senere tid; men spørgsmålet er naturligvis, om man kan opnå de nødvendige mineraler og vitaminer gennem føden.

Det bør man kunne, hvis man spiser det anbefalede; men nu melder spørgsmålet sig, om anbefalingerne er rigtige, for ifølge tyske forskere på Schwarzwald Sanatorium i Obertal viser det sig, at der er betydeligt fald i fødevarernes indhold af helt nødvendige stoffer.

Forskerne har fundet frem til et enormt fald i indholdet af vitaminer og mineraler i frugt og grønt mellem 1985 og 1996. Ernæringsindholdet i diverse fødevarer er gjort op og brugt internationalt for netop at kunne anbefale de forskellige mængder stoffer, som kroppen skal tilføjes dagligt via føden.

Men billedet ser ifølge undersøgelserne helt anderledes ud.

I broccoli er indholdet af kalcium faldet med 68%, folsyre med 52% og magnesium med 35%.

I bananer er indholdet af kalcium faldet med 12%, folsyre med 84%, magnesium med 13% og vitamin B6 med 92%.

Spinaten har 58% mindre C vitamin. 
Jordbær 67% mindre C vitamin. 
Æblerne 80% mindre C vitamin

Disse tal betyder, at man skal spise betydelig mere frugt & grønt, end man hidtil har anbefalet.

Det vil være nyttigt at få oplyst om tallene er ens, uanset om der er tale om økologiske eller konventionelle frugt og grønt produkter.

- Det håber vi, at nogle af vore læsere vil være i stand til at kunne uddybe.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?