Hanegal er i vide kredse respekteret for sine sunde fødevarer og for deres store og vedholdende pionerarbejde. 
Virksomheden ønsker nu at producere en leverpostej, der indeholder mindre fedt.

STOP siger Danish Crown og trækker et stykke papir op af skuffen, hvor der sort på hvidt står, at de har patent på opskriften af en fedtfattig økologisk leverpostej samt en række andre fedtfattige kødprodukter.

Et patent skal naturligvis respekteres, hvor mærkeligt dette end må forekomme, og opskriften på økologisk fedtfattig leverpostej skal Danish Crown have lov til at beholde.

Økologisk leverpostej lader sig bogstaveligt ikke fremstille, og det er muligvis forklaringen på, at Danish Crown ikke har benyttet sin opskrift.

I hvert fald vil MEALS være meget interesseret i at smage: Økologisk fedtfattig leverpostej.

Hanegal ønsker at producere leverpostej, der indeholder mindre fedt.

Fedtindholdet i leverpostej kan selvfølgelig - som i andre fødevarer - justeres ved at ændre på forholdene af ingredienser eksempelvis ved at benytte mindre fede produkter.

Mange har kritiseret, at det overhovedet er muligt at patentere en så almindelig foreteelse som at røre en leverpostejdej.

Nærings- og nydelsesmiddelarbejderforbundet har meldt sig som spydspids af kritikere: " Det virker som om Danish Crown kan komme og sige, at de har patent på ligemeget, hvad de andre fødevarevirksomheder finder på. Og det er jo ikke meningen med udviklingen."

- Mon ikke sagen, når Danish Crown får tænkt sig lidt grundigere om, vil ende med, at Hanegal får tilladelse til at producere deres variant af leverpostej.

Til syvende og sidst bliver det forbrugerne, som kommer til at afgøre produktets fremtid.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?