Coop Norden mener, at der er basis for at kunne sælge langt flere danske fødevarer, hvis producenterne lytter til deres råd. 
Man ønsker, at producenterne skal lave bedre og langt flere typer færdigretter, der smager som hjemmelavet.

Der findes i dag et meget stort udvalg af færdigretter på markedet, men hvorledes det rentabelt skulle lade sig gøre at omstille produktionslinierne til en slags familiekøkken, bør Coop Norden nok forklare lidt nærmere.

Coop Nordens partner fra Danmark, FDB, er ikke ligefrem kendt for at ville betale producenterne, hvad kvalitet koster. Eksempler herpå er økologisk mælk, frugt & grønt, brød & kager, kød & fjerkræ.

Coop Norden siger - i ramme alvor - at producenterne først og fremmest fokuserer på virksomhedsdriften. Det kan man i hvert fald ikke beskylde FDB for at have gjort i de sidste mange år. Coop Norden hævder, at det kniber med nytænkning, ved fremstilling af færdigretter bruges den samme opskrift for mange gange. Det er korrekt, at det af hensyn til lønsomheden er nødvendigt med mange enheder igennem den industrielle produktionslinie.

Med hensyn til kvaliteten af færdigretter, så er der ikke meget, der tyder på, at Coop Norden kender forbrugerne særlig godt, for en undersøgelse i 2000 viste, at 61,5 procent var tilfredse.

Det er rigtigt, som Coop Norden siger, at de store producenter giver grobund for en del nye virksomheder eller muligheder for de eksisterende niche-virksomheder. Den type virksomheder kan naturligvis fremstille mere enkeltstående varer, og sammen med at flere og flere slagterbutikker også fremstiller færdigretter, så eksisterer der allerede gode muligheder for et alsidigt udvalg.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?