Mere end to tredjedel af alt økologisk opdrættet kød i Danmark ender som ganske almindeligt kød i slagternes og butikskædernes kølediske. 
For den økologiske landmand er dette dybt frustrerende og økonomisk forfærdeligt.

· Det er en trist signalværdi for hans og for fremtidens landmænd til økologisk produktion.

· Det er ikke fremmende - og slemt nok i forvejen - for at få financieret et budget baseret på økologisk drift.

· Det betyder, at de ekstra penge, som økologisk kød burde udløse, ikke kommer ind i kassen.

På årsbasis drejer det sig om næsten 4.000 tons økologisk kød, som ikke får tillæg for at være økologisk. Omregnet i kroner er det et godt stykke over seks millioner kroner, som økologiske landmænd kommer til at mangle.

Det er en stor hemsko for økologiske producenter - og måske i virkeligheden den afgørende vanskelighed for dem - at de ikke - på grund af manglende dokumentation om økovarernes sundhedsmæssige værdi i forhold til konventionelle produkter - "med bid i" kan markedsføre produkterne uden at overtræde forbudet om anprisning.

- Nu skal man trods alt ikke uden videre afskrive økovarernes fremtid, for som MEALS har skrevet gennem flere år og senest i ugebrev 29/2002, så er det danske fødevareministerie ved at tillade sundhedsanprisninger.

Ganske vist lidt mere restriktivt end foreslået af EU men afgørende trin på vej mod EUs regler om anprisning.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?