For to år siden opdagede British Telecommunications (BT) ved at grave i deres arkiver, at de havde et gammelt patent på links i al almindelighed.

Patentansøgningen blev indgivet i 1976, og i 1989 fik BT sit patent. For halvandet år siden skulle BT så prøve lykken ved at lægge sag an mod den amerikanske internet-udbyder Prodigy. Betal klikafgift - eller hold op med at udbyde en service, der kan bruges til at lave hyperlinks med!

For et par dage siden faldt dommen, og heldigvis kan verden ånde lettet op: Det er fortsat tilladt for Prodigy og alle andre amerikanske internet-udbydere, når de uden videre giver deres kunder mulighed for at klikke sig rundt på nettet.

BT "vil studere dommen nærmere".

Sådan set er British Telecommunications naturligvis i deres fulde ret til at forsøge at spinde guld på deres patent. Men det er ikke vanskeligt at få øje på sammenhængen med de 28 danske avisers i første omgang desværre vellykkede forsøg på at forhindre andre i at linke til deres artikler.

I stedet for at se passivt på at den ene absurde sag efter den anden slæbes gennem retssalene, kunne verdenssamfundet passende tage et positivt initiativ og formulere et internet-charter. Et globalt charter kunne bl.a. slå fast, at basal internet-trafik ikke må begrænses lovgivningsmæssigt på nogen måde, det være sig ved censur eller beskatning.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?