Ole Knudsen, Adm. direktør Unilever Bestfood Danmark 
I september 2002 introducerede Unilever Bestfoods et nyt kolesterolsænkende fedtstof, Becel pro.activ, på det danske marked. Dette er et produkt, som aktivt sænker LDL kolesterol med 10-15%, når produktet anvendes sammen med en i øvrig sund kost, som bl.a. indeholder frugt og grønt. 
Lanceringen i Danmark kommer efter at Becel pro.activ med stor succes er lanceret i 21 lande. Før lanceringen har Unilever Bestfoods sammen med Fødevaredirektoratet og EU kommissionen været igennem omfattende undersøgelser af produktets effektivitet og sikkerhed. Efter denne omfattende gennemgang af videnskabelig dokumentation, der støtter Becel pro.activ, gav EU myndighederne i juli 2000 deres fulde juridiske godkendelse til at lancere produktet i alle europæiske lande. Dette blev fulgt af Fødevaredirektoratets godkendelse i Danmark d. 4 april 2001, og Becel pro.activ kan således lovligt sælges og markedsføres i Danmark.

Som en del af denne godkendelsesproces fastlagde myndighederne rammerne for mærkning og kommunikation af Becel pro.activ, hvor man bl.a. har pålagt os at fortælle, at produktet er beregnet til mennesker, der vil sænke kolesteroltallet. Unilever Bestfoods har fulgt disse retningslinier og vil fortsætte med at gøre dette. Vi har i øvrigt haft en løbende dialog med myndighederne, hvor vi så sent som for en måned siden har sendt en rapport over forbruget af Becel pro.activ til både Fødevaredirektoratet og EU kommissionen og den dialog vil vi fortsat opretholde. I september 2002 gennemgik "The Scientific Committee for Food" igen de seneste data på produktet og bekræftede at Becel pro.activ er effektivt og sikkert (note 1).

Produktet støttes af mere end 30 kliniske studier udført i 14 lande og resultaterne, som støtter Becel pro.activ, er blevet publiceret i medicinske og videnskabelige tidskrifter (som f.eks. American Journal of Cardiology og European Journal of Clinical Nutrition). Det daglige forbrug af produkter, som Becel pro.activ, støttes yderligere af en række internationale organisationer (som f.eks. American Medical Association, German Society of Nutrition, Spanish Cardiology Society, Flemish Dietetic Association og Finnish Medical Society). Brugen af Becel pro.activ støttes af flere af landets førende læger, herunder bl.a. Hans Meinertz (leder af Lipid klinikken på Rigshospitalet), der aktivt anvender Becel pro.activ i behandlingen af patienter med for højt kolesteroltal.

Der er blevet søgt om og givet tilladelse til lancering af Becel pro.activ i 21 lande verden over og mere end 10 millioner forbrugere anvender produktet dagligt. Becel pro.activ støttes af flere hjerteorganisationer verden over og har fået støtte til produktets budskab af myndigheder i mange lande. I lande som England, Brasilien, Syd Afrika, Australien og Finland støtter de nationale hjerte organisationer (i Danmark Hjerteforeningen) aktivt anvendelsen af produktet og har tilmed deres logo på produktet. Et lignende samarbejde er ved at blive etableret i Spanien, Belgien, Tyskland og Sverige. I USA har de amerikanske fødevaremyndigheder (FDA) taget skridtet videre og godkendt, at Becel pro.activ reklamerer med, at produktet "reducerer risikoen for hjerte- og karsygdomme".

Unilever Bestfoods afviser derfor på det kraftigste enhver antydning af, at produktet ikke er tilstrækkeligt dokumenteret af kompetente eksperter, og at det ikke overholder de lovgivningsmæssige rammer.

Note 1: "The Scientific Committee for Food" består af de førende ernærings og sikkerheds eksperter i Europa (inkl. danske eksperter) og de rådgiver alle medlemstater omkring fødevarersikkerhed.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?