Det må snart til at gå op for danskerne, at vi har meldt os ind i Den Europæiske Union (EU). Unionen vil snart omfatte 25 medlemslande, og derfor må alle lande påregne, at de skal respektere unionens love & beslutninger.

Man har i årenes løb adskillige gange hørt danske statsministre indskærpe for befolkningen, at "man må tage det sure med det søde", og samme "lov" kommer også til at gælde i EU's regi.

I modsat fald er unionen, som udtrykt af tidligere statsminister Poul Schlütter, sten-død (historisk bedømt vil den være det alligevel).

For tiden er problemet for Danmark EU's forslag om transport af levende dyr. Danskerne har på tv set forfærdelige dyretransporter, som naturligvis skærer sig dybt ind i hjerterne - så dybt, at over 150.000 danskere har skrevet under på en protest mod dyretransport.

Men det er vigtigt at slå fast, at de rædselsfulde eksempler, som tv bragte, slet ikke er dækkende for dyretransport i almindelighed, for langt den meste transport af levende dyr foregår maksimalt efter reglerne. Dét tv viste var nogle meget grove overtrædelser af transportreglerne.

Det kan være udmærket, at overtrædelser kommer frem i lyset; men en tv udsendelse om et så følsomt emne, som tilfældet var, kunne sagtens - uden tab for sagens forståelse - have været afbalanceret. Uanset manges ønske om humane forhold for transport af levende dyr, så vil der desværre altid være nogen, som overtræder lovene.

Ved de kommende forhandlinger kunne man ønske:

  • Maksimalt otte timers transporttid fra dyrenene bliver hentet ude hos landmanden
  • Afhentnings- og indleveringstidspunkt skal kunne dokumenteres
  • Bedre indretningskrav til bilerne
  • Ebffektiv kontrol af at reglerne bliver fulgt

Det er naturligvis legalt, at politikerne under forhandlinger arbejder for deres synspunkter, men når beslutningen er truffet, så er den truffet (det sure med det søde).

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?