Milliardpotentiale i kantine-mad. Trods de senere års vækst i antallet af virksomheder, der har udliciteret deres kantinedrift, så ventes udviklingen at fortsætte med uformindsket styrke. I dag er kun et sted mellem en fjerdedel og en tredjedel af markedet erobret, og derfor ligger der et særdeles frodigt uopdyrket kantinemarked og venter, et marked hvor der kan hentes fem-seks mia. kr. Det vurderer det danske markeds tre største spillere, Wip Personale-restauranter, Eurest og ISS’ danske division for catering. Af de seks mia. kr. er kun ca. 1,5 mia. kr. udliciteret fra arbejdspladserne - og det er, når man tæller alt med lige fra manden, der driver to kantiner, til branchens giganter.
På meget store arbejdspladser som Danfoss, Grundfos, Danske Bank, Nordea og Tryg, er det stadig virksomheden selv, der driver kantinerne. Men mange går den anden vej. Markedet for bespisning af medarbejdere stiger voldsomt, ifølge Morten Hammerich er væksten på markedet på 15-20 procent. Det skyldes dels, de ansatte stiller større krav, og dels at virksomhederne ikke selv vil have bøvlet med at drive en kantine. (Børsen)

Kims fører. KIMs er den største udbyder på det danske marked og konkurrencen er så hård, at Estrella for femte år i træk er tabsgivende i Danmark. Det har nu fået ejeren, Kraft Foods til selv at overtage markedsføringen. KIMS har, viser en undersøgelse fra TNS Gallup, det femte stærkeste varemærke i Danmark, mens Estrella kun er placeret som nummer 146. (Meals)

Forbruget af læskedrikke falder. Over de seneste to år er forbruget af læskedrikke faldet med over ni procent, men til gengæld skønnes det, at salget af illegalt importeret sodavand er steget fra nærmest ingenting til over 25 mio. liter om året. (Meals)

Irma City er en succes. Karrierebevidste mellem 30 og 40 år er målgruppen for Irma City med satsning på hurtigt tilberedte måltider af god kvalitet og ofte fremstillet af økologiske råvarer. Irma City er et storbykoncept med placeringer i tæt befolkede områder, hvor mange i den erhvervsdygtige alder bor eller arbejder. De to Irma City butikker, som indtil nu er åbnet i København, har været en succes og har indfriet kravet om overskud hurtigere end forventet. Irma har planer om at åbne 10 nye Irma City butikker i takt med, at man finder lokaler med de rigtige placeringer. (Meals)

47 nye mejerister. Den 20. juni 2003 blev der på Dalum tekniske Skole holdt dimissionsfest for de mejerielever, der havde gennemført hovedforløb 4 og dermed deres sidste skoleophold i uddannelsen. På trods af fusioner og nedlæggelse af mejerier i det forløbne år har nyudlærte mejerister stadig meget gode jobmuligheder. (Meals)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?