Man hører tit, at maden - især i de offentlige kantiner - mangler kvalitet.

Det er vi ikke enige i, og det er brugerne generelt heller ikke, og dét er det afgørende.

En kendsgerning er det dog, at Danmark i internationale undersøgelser om kantiner ikke klarer sig alt for godt.

Undersøgelse på undersøgelse i 24 lande har hidtil vist, at Danmark ligger i den svage ende af skalaen. Men det er i for sig ikke udpræget madsiden, som trækker Danmark ned, men mere køkken- og spiseindretningen.

Der er åbenbart ikke penge til at være helt fremme på dette område eller måske har inventarfirmaerne ikke den nødvendige kapacitet til at komme rundt på besøg og demonstrere og inspirere.

- På den store TEMA udstilling i februar 2003 i Bella Center afleverede vi visitkort til en række udstillere (9) med køkken- og kantineindretning, og efterfølgende er vi kun blevet kontaktet af 2 firmaer.

I ovennævnte undersøgelser, som omfatter "hele" kantinen, har USA hver gang suverænt indtaget førstepladsen. Det må de andre lande åbenbart lære at leve med. Se "USA har de bedste kantiner".

Den næste af denne type kantineundersøgelse bringes i MEALS i december 2003. Lurer der denne gang en overraskelse?

MEALS bringer også undersøgelser om personalesammensætningen i kantiner. Se ugebrev 43/2000. De omfatter 100 kantiner i virksomheder med 200-300 medarbejdere:

Kok 30
Køkkenleder 76
Køkkenassistent 214
Smørrebrødsjomfru 5
Bager 3
Slagter 11
Ufaglært 398

Totalt 737 medarbejdere med fald inden for alle medarbejdertyper. Sidste gang 811 medarbejdere. Kan faldet skyldes, at kantiner mere og mere går over til levering udefra?

- Vi modtager meget gerne indlæg om dette emne!

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?