DAMPKOGTE KARTOFLER SOM MOR LAVEDE DEM. Danika Grønt ApS, der blev gazelle-vinder i Ribe Amt, er i guldrandet vækst med en produktion af kvalitetskartofler til industrikøkkener.(Børsen)

ARLAS INDTJENING DYKKER MARKANT. Ugunstige konjunkturer betyder, at 13.000 danske og svenske mælkeproducenter i det kommende år mister 750 mio. kr. i indtægt pga. faldende mælkepriser. Arla investerer samtidig milliardbeløb til mejerier i Danmark og Sverige. Mælkepriserne falder overalt i Europa. Nu er turen kommet til os. Men Arla klarer sig fornuftigt sammenlignet med andre mejerier, fastslår adm. direktør Jens Bigum. Bestyrelsen har netop vedtaget budgettet for 2003/04. Arla opererer med 12 øre mindre pr. kilo mælk, og afregningsprisen dykker til 2,41 kr. pr. kilo. En typisk dansk gennemsnits­producent, der sælger 500.000 kg mælk årligt får dermed et minus på 61.000 kr. i forhold til sidste år. (Ritzau).

BARSK FREMTID FOR MÆLKEPRODUCENTER.Jette Jacobsen, hvis 160 køer årligt producerer 1,2 mio. liter mælk, fik i går sin årsløn skåret ned med ca. 150.000 kr, idet hun ved offentliggørelsen af Arla`s budget blev ramt af det, som MEALS i flere artikler længe har advaret om: Faldende mælkepriser.(MEALS)

PISKET TIL AT BLIVE STØRRE. Svineproducenterne Birthe og Peter Jensen lige udenfor Kjellerup har netop købt en ejendom mere. Hvis de ikke udvider, overlever de ikke. - Med de regler, der gælder for erhvervsmæssigt dyrehold, er det jo lige før, at mine grise har mere plads end børnene har i børnehaverne. Og ingen af mine grise er altså blevet glemt i flere timer, sådan som det af og til er sket i vuggestuer, børnehaver og på plejehjem, siger Peter Jensen. (Meals)

ARLA VIL IKKE SÆLGE MÆLK TIL LIDL-KÆDEN. Den tyske discountkæde Lidl får ikke lov til at sælge dansk mælk under eget navn, når de første butikker åbner til næste år. Arla vil kun sælge mælk under eget navn. Arla Foods er ikke modstander af at producere detailhandelskædernes egne mærker, det gør vi allerede i dag på en række produktområder. Men for bl.a. frisk mælk finder vi det mest hensigtmæssigt, at Arla Foods har den tætte kontakt til forbrugerne og profilerer sig som afsender af produktet, siger adm. direktør Jens Bigum. (Politiken).

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?