Er der noget mange medier, forfattere, foredragsholdere, skribenter o.l. kan diske op med, så er det vidt og bredt at fortælle om, at der bliver flere og flere overvægtige danskere.

Deres fortællinger er desværre ofte med underlægning af vildledende statistikker.

Ved en konference afholdt af Fødevareministeriet for fjorten dage siden gav professor dr. med. Bjørn Richelsen, formand for Ernæringsrådet den på alle lyskontakter med hensyn til statistik. Han blændede op for Ernæringsrådets mest yndede statistik: Unge mænds sessions udseende fra top til tå fra 1950 og til nu. Han forklarede, hvor dramatisk fede de vordende soldater er i dag i forhold til tidligere. Desværre fortalte han ikke, at "idealvægten" siden 1950'erne er sænket.

Han talte også meget om den alt for megen stillesiddende fritid. Men føjede ikke til, at aldrig nogen sinde har idræt og motion i Danmark haft et større tag i befolkningen i alle aldersklasser end nu om stunder.

Han kom i sit foredrag også ind på, at hvis antallet af overvægtige bliver ved med at stige i samme takt, er vi dobbelt så mange af slagsen om 30 år men føjede så overraskende til, at allerede nu er over halvdelen af befolkningen overvægtige. Man kan derfor med hovedregning konkludere, at overvægtsantallet så til den tid vil svare til hele befolkningen.

Det kan muligvis komme til at passe, hvis, som noget kunne tyde på, Ernæringsrådet har planer om at få sænket danskernes "idealvægt" yderligere og på den facon hele tiden få ret i, at der bliver flere og flere overvægtige danskere.

På samme statistiske vis kan man også konstatere, at mange flere i Danmark i dag kan tale tyrkisk end i 1960'erne.

Et andet vægtigt indslag var om de mange overvægtige i USA. Det er korrekt, at det er et problem; men det bør medtages, at USA er det land i den vestlige- og asiasiske del af verden, som er mest på skrump. I de senere år er det nemlig virkelig gået op for amerikanerne, at fedme skal bekæmpes. Og det bliver det. Som aldrig før.

USA er på slankeområdet i øjeblikket et foregangsland.

Så når man hører danske fedmeeksperter udtale, at vi nødigt skal have amerikanske tilstande, så er det lige akkurat dét vi skal.

Følger myndighederne overhovedet med i, hvad der foregår om sundhed & ernæring? Fx indgår aldrig i debatten, at Danmark siden 60'erne har fået en anden befolkningssammensætning, som også influerer på statistikkerne.

Når personer, virksomheder, medier og interesseorganisationer bevidst, som tilfældet er, roder 1950 til 2003 statistik - med vidt forskellige udgangspunkter - sammen i een pærevælling, så burde myndighederne sige stop og ikke lade det passere som godtagbar statistik.

Det er korrekt, at man bør afpasse sit indtag af kalorier, og tænke sig om med hensyn til de produkter man spiser.  

Sagen er i sin enkelthed, at hvis Du spiser flere kalorier, end Du forbrænder, så omkranses Du af fedt!

Dette bare til almindelig orientering...

Fedtsyle tordner konstant mod sodavand, burgere, mejeriprodukter, fedtemadder m.v.

Burde de ikke også advare om, at bryllupskagen gør bruden tyk.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?