Det er mere end trist og møgfarligt, at Københavns Brandvæsens nye diskoteksuddannelse, der skal sikre bargæster mod blokerede flugtveje og andre former for sjusk med brandsikkerheden, trues af fiasko, allerede inden den er kommet fra start.

Ud af byens omkring 75 diskoteker, barer og natklubber, som Københavns Brandvæsen fører tilsyn med, har blot tre ejere meldt sig til den frivillige uddannelse, der blev præsenteret i sidste måned.

Selv om en række københavnske diskoteksejere tidligere har sagt, at de frygter, at useriøse ejere vil blæse på uddannelsen, så længe den er frivillig, afviser diskotekernes brancheforening at gribe ind over for modvillige medlemmer, skriver Jyllands Posten.

"Vi kan kun opfordre dem til at tage på kursus, men det skal ske ad frivillighedens vej. Vi har nok regler og love i forvejen. Sanktionsmyndigheden ligger ikke hos os, men hos brandvæsenet, når de besøger diskotekerne", siger formanden for Danmarks Restauranter og Caféer, Tommy Pedersen.

Han bakkes op af direktøren for HORESTA, Lone Njor Hulth, der henviser til reglerne for det nye udvidede næringsbrev, som ventes at kræve af diskoteksejere, at de ved besked om bl.a. brandsikkerhed.

- "Den viden kan man passende opnå på brandvæsnets kurser, hvis man vil undgå at få inddraget sin bevilling", siger Lone Njor Hulth.

Flere partier i den Københavnske Borgerrepræsentation mener heldigvis helt anderledes håndfast, at diskoteksansatte skal påtvinges, at gå på de kurser som Københavns Brandvæsen har lavet med det formål at forhindre og forebygge en brand; men også som oplysning om hvad man skal gøre hvis uheldet er ude.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?