IFSC International Food Service Centre A/S 
International Food Science Centre A/S (IFSC) har for nyligt udviklet en ernæringsrigtig blanding af koldpressede vegetabilske olier kaldet Nutridan, der har et omega-6/omega-3 forhold på mindre end 1. Den har et meget højt indhold af Omega 3 (alfa-linolensyre) og kan bruges i adskillige applikationer såsom baby mad, brød, boller, kager, smørbare produkter, mayonnaise, salatdressinger m.m.

Såfremt Omega-3 fedtsyrer tilsættes maden vil det være muligt at øge indtaget uden ændringer af kostvaner og uden at tage særligt kosttilskud. Forskningen indenfor human ernæring har gennem de sidste 3 årtier været stærkt koncentreret om at påvise effekten af flerumættede fedtsyrer og forskningsresultater viser, at disse essentielle fedtsyrer er af stor betydning for helbredet og kroppens funktioner. Det er blevet påvist, at omega-3 fedtsyrer har en god effekt på hjertemusklen, øger blodgennemstrømningen, mindsker hjerterytmeforstyrrelser (arytmi), forbedrer blodårernes elasticitet og forskellige andre cellemæssige processer i forbindelse med hjertets funktioner.

Ud over det høje indhold af Omega 3 er en af de gode egenskaber ved Nutridan dens holdbarhed (oxidationsstabilitet), hvilket gælder både for lagring af olien, under anvendelse i produktionen samt i færdigproduktet. Olier, der er rige på den gavnlige flerumættede fedtsyrer, er normalt meget følsomme over for harskning (oxidation), der fører til dannelse af polymerer og oxidative komponenter, der er skadelige for kroppen og derfor uønskede.

Nutridan er "intern stabiliseret" ved hjælp af naturlige antioxidanter ekstraheret fra Rosemarin, som vi ellers kender som et krydderi. Rosemary har været kendt i århundreder som en krydderurt, men også for dets helende, antiseptiske og antibiotiske egenskaber. Med den øgede globale opmærksomhed på naturprodukter, er Rosmarinekstrakt et af de bedste alternativer som en naturlig antioxidant.

I Australien og New Zealand har markedet for produkter med Omega 3 oplevet en stadig vækst over de sidste år og man forventer yderligere vækst på ca. 10 % om året de næste 3 år.

Med Nutridan er IFSC klar til at servicere en innovativ, dansk produktudvikling indenfor fødevareindustrien. Nutridan:

Er en ren, vegetabilsk olie med højt Omega 3 indhold, der er almindelig kendt og særdeles veldokumenteret gavnlig for kroppens hjerte-kar system. Bl.a. med cholesterol sænkende effekt.

Indeholder naturlige antioxidanter med stærk anti-mikrobiologisk effekt.

Er substituerbar med andre fedtstoffer og olie i forholdet 1:1

Ændrer ikke eller marginalt på bestående produktionsprocesser.

Deklareres som: "Vegetabilsk olie".

Stand H 6242
www.ifsc.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?