AGA A/S 
AGA CRYOLINE CS - Compact Spiral Freezer - har en kapacitet på mere end 2.000 kg. i timen, et "footprint" på bare 2,5 x 2,7 meter, og den er desuden 8-kantet. Ydermere er det den første nitrogen spiralfryser med "selvbærende" bånd, hvilket sikrer en simpel mekanisk opbygning og betyder mindre vedligeholdelse.

Spiralfryser
Spiralfryser

Derfor blev den 8-kantet. Et af de mest markante problemer med de nuværende nitrogen spiralfrysere er forbruget af gas ved opstart, samt driftsforbruget. Derfor har AGA udviklet CRYOLINE CS.

- 4-kantede frysere giver store problemer med at cirkulere den kolde gas inde i fryseren, hvorved gassen ikke bliver brugt optimalt, udtaler Flemming Kay, markedschef hos AGA. - Det 8-kantede design, som vi har udviklet, har givet den fordel, at vi kan opstarte forbruget på maksimalt 250 kg nitrogen og holde et driftsforbrug på mindre end 200 kg, siger han.

Driftsforbruget har vist sig kun at være 200 kg pr. time ved -50oC. Når disse tal sammenlignes med eksisterende nitrogen og kuldioxid spiralfrysere, med en kapacitet på 2.000 kg pr. time, er konklusionen: Forbruget på CRYOLINE CS er mindre end 50 % af andre nitrogen eller kuldioxid spiralfrysere, hvilket betyder en markant reduktion på indfrysningsomkostningen, udtaler Flemming Kay.

Alle døre på fryseren er tætnede med oppustelige pakninger, således at de er 100% tætte. Alle 3 døres pakninger er opvarmede, således at de til en hver tid kan åbnes.

Normalt opbygges en spiralfryser i produktionslokalet, hvilket normalt tager 3 til 4 dage ekskl. opstart. CRYOLINE CS kommer samlet, så er det bare at køre den ind på plads, hvorved installation og opstart kan gøres på én dag.

Spiralfryserens "Easy Clean" design gør rengøringen med det indbyggede CIP system til en meget hurtig og effektiv process. Fryseren kan producere i 20 timer og rengøres samt være tørret inden for 2½ time, således at produktionen kan startes igen.

På AGA's stand på FoodTech 2003 kan du følge kølekæden, dvs. madens kølige vej fra råvare til forbruger. Få indblik i de mange muligheder inden for gasteknologi til alle faser i levnedsmiddelindustrien fra frysning og pakning til køling og opbevaring af levnedsmidler, og prøv selv at lege med madens vej fra producent til forbruger.

 

L 9060
www.aga.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?