Eksperter inden for fødevarer og fødevareteknologi fra så fjerne lande som Kina, Filippinerne, Chile og Mexico har de seneste tre dage sat hinanden stævne i Messecenter Herning.

Fra 42 lande i hele verden er der kommet specialister og indkøbere for at se nærmere på ny dansk fødevareteknologi og hente idéer til produktion af fremtidens fødevarer. De mange udenlandske eksperter bidrog dermed til for fjerde gang i træk at sætte besøgsrekord på FoodTech Scandinavia, der med 320 udstillere er Nordeuropas største fagmesse af sin art. I alt 10.936 fagfolk - 35 flere end sidst - besøgte FoodTech Scandinavia og Landsmejeriudstillingen.

- Netop i disse tider, hvor konjunkturerne ikke er de gunstigste, må mange messer i ind- og udland notere vigende besøgstal. Derfor er selv en beskeden besøgsfremgang på FoodTech Scandinavia overordentlig tilfredsstillende. Når så tilmed, at der over alt i hallerne blev udtrykt ros fra tilfredse udstillere, som har fået nye*) kundeemner og masser af interessante kontakter til opfølgning efter messen, kan man kun glæde sig over det vellykkede arrangement.

"FoodTech Scandinavia rummer yderligere udviklingsmuligheder. Dem skal vi nu i gang med at se nærmere på sammen med messekomitéen", siger direktør Georg Sørensen, Messecenter Herning. Eksportspecialister fra 13 danske ambassader og generalkonsulater i europæiske lande, Kina og Chile har under FoodTech Scandinavia 2003 været travlt beskæftiget med at rådgive danske virksomheder om nye eksportmuligheder. "Der er gennemført tæt ved hundrede eksportsamtaler, og der er skabt mange nye kontakter, som på lidt længere sigt giver sig udslag i ordrer til danske virksomheder", siger eksportrådgiver Birgitte Bork, Danmarks Eksportråd under Udenrigsministeriet.

FoodTech Scandinavia finder næste gang sted i dagene 15.-17. november 2005.

*) MEALS havde også stand på messen og det resulterede i, at vi fik 582 nye emner til Catering Guiden og 731 nye interesserede til Ugebrevet MEALS. Det var meget tilfredsstillende - men også tiltrængt, idet vi tidligere var lidt "svage" på dækning af maskiner & udstyr. MEALS redaktions opgave nu er nærliggende, nemlig at bringe flere artikler om nye produkter og nye metoder på dette spændende område.

Vi vil derfor sende direkte opfordringer til virksomheder inden for dette område om at "forsyne" os med pressestof.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?