Danske landmænd vil fremover i større antal¤gå uden om det høje danske omkostningsniveau, vand­miljø­planer, bureau­krati og snærende landbrugs­lov­giv­ning og investere i billig landbrugsjord i fx Baltikum. Det erkender dansk landbrugs topfolk omsider.

Det har ellers i flere år været synligt for folk, der ville se realiteterne i øjnene, at denne udvikling var i fuld gang. 
Men nu arrangerer Dansk Landbrugsrådgivnings landscenter i Skejby en såkaldt etableringstur til Letland den 28. april, i erkendelse af, at en del danske landmænd vil vælge at etablere sig i Baltikum og andre steder.

"Det er jo allerede sket, og for landmænd med stor virketrang er der da helt klart herhjemme nogle rammer, der virker begrænsende", konstaterer præsident i Landbrugsraadet og formand for Dansk Landbrug, Peter Gæmelke. 
Både han og formanden for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen oplyser nu for offentligheden, "at udviklingen vil forstærkes, efterhånden som de nye EU-landes medlemskab sikrer mere ordnede forhold i disse lande". 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?