Det må da snart falde nogle politikere for brystet, at man år efter år poster store million­beløb i Ernærings­rådet for blandt andet at få udviklet rigtige kostråd til befolk­ningen.

Paradoksalt nok erklærer Ernæringsrådet ligeud - og i samme skure også Fødevare­ministeriet med ministeren i spidsen, samt stribevis af landets andre kosteksperter - at danskerne bliver federe og federe. Det er i hvert fald rene ord for tilskudspengene.

Æder danskerne sig ihjel?

I en kæmpeopsætning i Berlingske Tidende har man højst besynderligt bedt den tidligere formand for Ernæringsrådet gennem ti år og nu præsident for Den internationale Videnskabelige Fedme­or­ga­ni­sa­tion IASO, professor Arne Astrup, om at rådgive om, hvad der skal til for at gøre danskerne slanke.

Vi skriver, at personvalget af Arne Astrup som slanke­rådgiver er besynderligt, for trods store personale­mæssige og økonomiske resurser til sin rådighed i Ernæringsrådet er det især i hans mangeårige formandstid, at danskerne har taget på i en grad, han betegner som, at vi er ved at æde os selv ihjel. Visuelt minder hans udtalelse om, at vi ser os selv, familie og omgangskreds vokse i drøjden fra minut til minut.

Epidemier skal straks bekæmpes

Fødevareminister Marianne Fischer Boel er ligeså dramatisk og fastslår, at Danmark har en fedme epidemi.

Epidemier skal staten uopholdeligt bekæmpe med alle til rådighed stående midler.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?