Det myldrer med slanke­eksperter, som lever fedt af at skrive slanke­bøger, oprette slanke­institutter, fylde side op og side ned i dag- og ugeblade, foredrage i radio og fjernsyn og på mange andre måder levere kostråd til fede danskere, som omtales så læsere og tilhørere får indtryk af, at de udgør næsten hele Danmarks befolkning.

Det er naturligvis udmærket, at befolkningen får kostråd mod fedme, for det er ikke sundt, men på kort sigt dog sjældent livsfarligt, hvorimod undervægt ofte på kort sigt er livsfarligt. Man dør hurtigere af sult end af at spise for meget.

Undervægt og også underernæring er efterhånden spidset så meget til, især fordi det har været på mode, at befolkningen skulle spise superlight. masser af frugt og grønt og drikke vand til. Denne terminologi har været dygtigt markedsført og har derved sneget sig ind allevegne og desværre også på områder, hvor den gør mere skade end gavn.

Slankeagenterne har sammen med medierne været ellevilde for mini bikini trenden og politikerne skal ikke have noget klinket af frygt for vælgerne.

Det er især hos ældre og syge, at det er uhyre farligt ikke at få tilstrækkeligt med mad. Måske er manglende næring den "sygdom", som stærkest medvirker til at tage livet af syge og svage personer. Kunne man dog bare få dem til at spise, ville det være knippel god medicin - måske ligefrem den bedste eller blandt de bedste.

Manglende viden om fedme

Desværre mangler der både i Fødevareministeriet og i deres tilknyttede institutter betydningsfuld viden om antallet af fede danskere samt viden, udover den gammelkendte at man skal indtage færre kalorier, end man forbrænder, om de mest effektive metoder til forebyggelse og behandling.

Som følge af denne manglende viden bliver "markedet" frit tilgængeligt for allehånde råd og dåd, hvor man faktisk ikke er i stand til at sortere i dem.

Lige mange fede og undervægtige

- Man kan muligvis anslå, at antallet af fede i Danmark nogenlunde svarer til antallet, der trænger til at få sul på kroppen. Hvis denne antagelse er nogenlunde korrekt, så er det utroligt, at der ikke er en driftig kostekspert, som skriver en bog om at tage på i vægt.

Fat pennen og scor kassen

Eksperter til slankebøger findes i bundter, men til det modsatte, selvom markedet er nogenlunde lige stort, findes der åbenbart ingen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?