Hermed bringes en ny statistik over personale­ sammen­sæt­ning i danske kantiner. Tallene bygger på 100 adspurgte private (60) og offentlige (40) kantiner med mindst ca.300 person­bespisninger dagligt.

Tilbagegang blandt fagfolk

I forhold til tidligere lignende undersøgelser er der sket en tilbagegang af faglige medarbejdere i kantinerne. Dette forhold kan fx skyldes, hvis der ikke mere er budget til det "dyre" personale.

Kender din leder fagbøgerne?

For at råde bod på den faglige tilbagegang, er det mere end vigtigt, at kantinelederne gør sig helt klart, hvor megen faglitteratur, der er til rådighed.¤Danmark er særdeles velforsynet med ajour faglitteratur inden for alle områder: koldt & varmt, smørrebrød, servering, køkkenassistenter, affald, rengøring, hygiejne, catering, økologi, indkøb, lav selv etc.

Viden styrker forretningen, og Forlaget MEALS forhandler over 300 titler. Fagbøger koster så små penge, at blot 1 tip er pengene værd - og mere til.

Hvis virksomheden betaler

Mange steder er det virksomhederne, som ejer og betaler eller delvis betaler til kantinens drift, og derfor må de have et vist krav på, at personalet har adgang til så let viden, som danske fagbøger vitterligt giver. 

Tallene i parentes angiver forrige statistik

Kok 38 (32)
Køkkenleder 84 (77)
Køkkenassistent 232 (211)
Smørrebrødsjomfru 6 (5)
Bager 5 (4)
Slagter 14 (11)
Ufaglært 432 (414)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?