Jeg håber meget, at der er hjælp at hente hos jer?
Min mand har søliaki, og jeg ville gerne give ham den smagsoplevelse at spise krustader, men: hvad kan jeg bruge i stedet for pilsnerøl? 
Så vidt jeg ved, er der gluten i alt øl, så hjælp mig - jeg ved ikke, hvor jeg kan få svar. 
På forhånd tak
Leila Saxbeck

Dansk Cøliaki Forening har sendt nedenstående svar til MEALS' redaktion.

Kære redaktør

Jeg har set, at I har fået et spørgsmål om cøliaki og øl.

I følge oplysninger fra bl.a. Fødevaredirektoratet må en cøliaker, som iøvrigt overholder og har det godt på den glutenfri diæt, gerne drikke letøl og pilsner øl, bare ikke hvedeøl. Selvom øl er lavet på malt er et eventuelt indhold af gluten er meget, meget lavt.

Så jeres læser må altså gerne lave Krustader af alm. pilsner øl.

Får I flere af den slags spørgsmål, må I gerne henvise til Dansk Cøliaki Forening på www.coeliaki.dk. På siden er der under "nyttige oplysninger" en liste over produkter der kan indeholde gluten samt henvisninger til forhandlere af glutenfri produkter. Under punktet "Kontakt os" findes foreningens telefonnr. og mailadresse. 

Venlig hilsen

Anne Mette Kjærulff
Landsformand
Dansk Cøliaki Forening

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?