Landbrugslandet Danmark må se en ny situation i øjnene, nemlig at importen af fødevarer stiger samtidig med, at eksporten falder. En betydelig årsag til denne udvikling er, at butikskæderne ønsker at have flere uafhængige leverandører og ikke ønsker, at fx Danish Crown, Arla Food, Carlsberg m.fl. skal have alt for stor indflydelse på deres indkøbere. Desuden ønsker forbrugerne ønsker et større og større udbud af eksotiske produkter.

Danske forbrugere bliver mere og mere internationalt orienterede, og den traditionelle holdning om, at fødevarer skal være af dansk¤oprindelse gælder ikke udpræget mere.

Fiskeindustrien taber markedsandele

En andet forhold er, at dansk fiskeindustri taber markedsandele. Ifølge en rapport fra Danmarks Fiskeindustri og Eksportørforening er der flere årsager. "Fiskeindustrien fokuserer i for høj grad på hjemmemarkedet og forsømmer markedsudviklingen. Fiskeindustrien mangler et lokomotiv som det, mejerierne og slagterierne har i Arla Foods og Danish Crown. Endelig mangler fiskeindustrien et klart billede af, hvem konkurrenterne er. De vigtigste er udenlandske, og derfor bør danske virksomheder arbejde sammen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?